Anachron & Credit Tools, Assensia en SRXP. Dat zijn de drie genomineerden voor de VVCM Credit Management Innovation Award 2015. Wie wordt de winnaar? Dat blijkt op donderdag 5 november aanstaande bij de uitreiking van de Innovation Award op Credit Expo 2015 in het NBC Congrescentrum Nieuwegein.

De VVCM Credit Management Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die met succes een innovatieproject heeft afgerond dat aantoonbaar heeft geleid tot een positieve doorbraak in credit management. De onafhankelijke jury heeft voor de Award 2015 drie praktijkcases genomineerd. Op alfabetische volgorde:

1. Anachron & Credit Tools: Credit2Control

Anachron heeft onlangs haar Order2Cash platform gelanceerd. Dit platform behelst alle facetten van het order-to-cash proces. Als onderdeel van dit platform is Anachron voor het creditmanagementdeel een samenwerking aangegaan met Credit Tools. Gezamenlijk hebben zij Credit2Control gevormd, een innovatieve SaaS creditmanagementoplossing. Credit2Control geeft de credit manager toegang tot de nieuwste creditscoringrapporten, faciliteert overzichten van alle contracten en klantgegevens, en produceert de volledige historische facturering en financiële gegevens van klanten.

2. Assensia: Text Analytics & Klinkende Taal

Assensia heeft samen met Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders en Incasso uit Eindhoven een project uitgevoerd voor het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van klant-debiteur communicatie door de inzet van geavanceerde Text Analytics technologie. Alle bestaande communicatie is gescand en de relatie tussen communicatie en het betaalgedrag is geanalyseerd met de toevoeging van aanvullende informatie over opleidingsniveau en het profiel van de klant-debiteur. Hiervoor zijn data gebruikt van EDM. Vervolgens is Assensia Klinkende Taal uitgerold waarmee Janssen & Janssen automatisch begeleid wordt in het schrijven van begrijpelijke credit management communicatie-uitingen.

3. SRXP: directe creditcard integratie

Veel klanten gebruiken creditcards. Het is voor de financiële afdeling altijd een karwei om aan het eind van de maand achter de bonnen aan te lopen van de medewerkers. Zonder de bonnen kunnen de afschrijvingen niet worden verwerkt. In de expense management oplossing SRXP kunnen de data van Amex en Mastercard direct worden ingelezen. Hiermee is er meer overzicht, controle en gemak voor medewerker, manager en financiële afdeling.

Uitreiking VVCM Innovation Award 2015 op de Credit Expo

De winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2015 wordt op donderdag 5 november bekend gemaakt tijdens de Credit Expo 2015. In de eindejaarseditie van vakblad De Credit Manager, te verschijnen medio december, komen deze praktijkcases en de winnaar van de Award uitgebreid aan bod.

Bron: VVCM