Het aantal incassozaken is in 2014 gestegen naar een record aantal van ruim 4,2 miljoen, met een totaal bedrag van bijna € 7 miljard aan openstaande vorderingen.

Ter vergelijking: in 2013 ging het nog om 3,6 miljoen zaken met een totaal bedrag van € 6,2 miljard. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging voor gecertificeerde Incasso-ondernemingen.

Forse stijging

De stijging van het aantal incassozaken dat in behandeling is bij NVI leden bedraagt meer dan 16% en wordt veroorzaakt door een toename van zowel zakelijke als consumenten vorderingen. Met name in het laatste half jaar van 2014 nam het aantal openstaande vorderingen sterk toe, zo blijkt uit het onderzoek dat PwC ieder kwartaal houdt onder de NVI-leden.

Oorzaak

De stijgende aantallen passen in de trend van het afgelopen jaar waarbij steeds meer bedrijven bewust kiezen voor een incasso bureau met het Incasso Keurmerk zodat zij verzekerd zijn van een maatschappelijk verantwoorde aanpak en de hoogste resultaten.

Opdrachtgevers zien het steeds vaker als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om goed te letten op de kosten die de debiteur moet betalen in het incassotraject. Het inschakelen van een deurwaarder maakt het door de hoge griffierechten voor de debiteur al snel honderden euro’s duurder dan wanneer men voor een incassobureau kiest. Behalve duur, is het inschakelen van een deurwaarder ook nog behoorlijk belastend voor een debiteur.

Bron: www.nvio.nl