De VVCM en Stichting NORA nodigen u voor deelname aan een korte enquête over de kwaliteit en het gebruik van scoringsystemen in Nederland. Waarom is dit voor u belangrijk?

Van de kwaliteit van uw scoringsysteem kan veel afhangen. Allereerst moet een scoringsysteem zo nauwkeurig mogelijk de oninbaarheid van uw vorderingen kunnen voorspellen. Daarnaast kan de continuïteit van de omzet, de liquiditeit, de rentabiliteit en last but not least de herfinanciering van complete debiteurenportfolio’s afhankelijk zijn van de kwaliteit van uw scoringsysteem.

Als dit systeem dusdanig belangrijk is, hangt dus zeer veel van de kwaliteit af. Maar hoe beoordeelt je de kwaliteit van scoringsystemen? En hoe goed kent u uw eigen scoringsysteem? Deze vragen staan centraal in het onderzoek dat de VVCM in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Rating Advies & Rating Analyse – Stichting NORA – uitvoert.

De samenwerking van de VVCM en de Stichting Nora kwam tot stand omdat beide verenigingen zeer groot belang hechten aan de ontwikkeling en deling van vakkennis. De VVCM vertegenwoordigd de belangen van creditmanagers en is verantwoordelijk voor het curriculum van de opleiding tot gecertificeerd creditmanager. Stichting NORA heeft als doel het bevorderen van de specialistische kwaliteit van creditmanagers ten aanzien van kredietanalyses.

Door dit gezamenlijke onderzoek willen wij inzicht verkrijgen in de kwaliteit van scoringsystemen die een zeer belangrijke plaats innemen binnen creditmanagement als het gaat om zaken als klantacceptatie en het bepalen van kredietlimieten . Ook willen wij een bijdrage leveren aan de verbetering en innovatie van scoringsystemen. De enquête is zodanig opgezet dat iedereen uit het vakgebied creditmanagement kan deelnemen ook als u zelf geen gebruik maakt van scoringsystemen.

Klik hier om de enquête naar het gebruik van scoringsystemen te starten

 

Bron: VVCM