Op 1 maart 2016 is Bert van der Zwan toegetreden tot de directie van OnGuard. Van der Zwan komt het management versterken en zal per 1 juli aanstaande de eindverantwoordelijkheid als CEO van Dave Taylor overnemen.

Bert van der Zwan heeft meer dan twintig jaar ervaring in IT en Finance, opgedaan in directiefuncties bij onder meer WebEx, 3Com, Twinfield, Rally en Unit4.

De huidige CEO van OnGuard, Dave Taylor, richtte het bedrijf in 1993 op en wist het uit te bouwen tot een zeer succesvolle wereldwijde speler in de markt voor credit management software. In december 2014 verwierf Main Capital Partners een meerderheidsbelang in softwareontwikkelaar OnGuard. Van der Zwan heeft sinds de overname als Voorzitter van de Raad van Commissarissen het bedrijf en het management team al leren kennen. Op 1 juli aanstaande, als Van der Zwan de rol van CEO overneemt, zal Taylor de rol van Voorzitter van de Raad van Commissarissen op zich nemen. Tot die tijd zal Taylor CEO blijven en tijdens deze overgangsperiode bijdragen tot een soepele transitie van de eindverantwoordelijkheid.

Dave Taylor: ‘Van der Zwan heeft een uitmuntende reputatie opgebouwd in het succesvol uitbouwen van software bedrijven. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat OnGuard onder zijn leiding haar succes onverminderd zal voortzetten.’

Bert van der Zwan: ‘Ik heb veel ervaring opgedaan bij Amerikaanse en Europese softwarebedrijven en heb zowel CEO posities bekleed alsook andere leidinggevende posities waarbij ik een EMEA verantwoordelijkheid droeg. Ik ken de zakelijke software markt goed. De credit management software markt is een belangrijk en interessant onderdeel daarvan en het is duidelijk dat OnGuard hierin een indrukwekkend marktaandeel heeft verworven. Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan het verder verstevigen van de positie van OnGuard als marktleider, zowel in Nederland als daarbuiten.’

Bron: www.creditexpo.nl