Onguard, het FinTech-bedrijf dat een platform aanbiedt om het gehele order to cash-proces te stroomlijnen, heeft de samenwerking met partner Order2Cash verstevigd. Het platform van Onguard integreert de e-invoicing oplossing van Order2Cash om facturen volledig elektronisch te presenteren en uit te wisselen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 92 procent van de elektronisch verstuurde facturen op tijd wordt betaald. Dit in tegenstelling tot de facturen die op papier worden verstuurd en handmatig worden verwerkt (45%). Dankzij de integratie met Order2Cash is het voor klanten van Onguard mogelijk om hun cashflow te verbeteren, door digitale facturen wereldwijd conform wet- en regelgeving te versturen.

Eén order to cash-platform 

Onguard en Order2Cash sloten een aantal jaar geleden een strategisch partnership. Beide partijen zagen dat de markt behoefte had aan een volledig geïntegreerd platform dat iedere schakel binnen het order to cash-proces omvat. Binnen dit proces hebben beide partijen hun expertise en tools in huis. Onguard vindt haar oorsprong in credit management software en Order2Cash in software voor het elektronisch factureren. Door onder andere deze tools op elkaar te laten aansluiten op één platform, is het voor de klanten van Onguard mogelijk om vanuit hier inzicht in en controle op het betalingsproces te krijgen.

Daniël van den Hoven, VP Alliances & Partners bij Onguard over de integratie: “Het mes snijdt aan twee kanten. De integratie van de e-invoicing module van Order2Cash zorgt ervoor dat de klanten van Onguard hun facturen elektronisch kunnen versturen. Daarnaast biedt Order2Cash haar klanten de oplossing van Onguard aan op haar platform. Op deze manier vergroten we de markt en laten we bedrijven inzien dat hun proces van klantacceptatie tot aankoop en de betaling efficiënter wordt wanneer het in één volledig geïntegreerd platform inzichtelijk is. Samen met Order2Cash en onze andere partners maken we dit mogelijk.”

Frank Hoekstra, CEO bij Order2Cash: “Wat we momenteel veel zien bij organisaties is dat op de afdeling Finance iedere medewerker verantwoordelijk is voor een klein onderdeel binnen het order to cash-proces. Hierdoor gaat het totaaloverzicht verloren. Door alle losse schakels binnen dit proces in één platform te integreren, is het verkrijgen van een 360-graden overzicht van iedere klant mogelijk. Door onze e-invoicing module bij Onguard en de credit management software bij ons te integreren, versterken we elkaar en daar zijn we trots op.”

Bron: Creditexpo.nl