Onguard, het fintech-bedrijf dat zich toelegt op het order-to-cash proces, verwelkomt per 1 december Adriaan Kom (40) als nieuwe Chief Commercial Officer. Vanaf vandaag versterkt hij het directieteam en is hij verantwoordelijk voor de commercie binnen de organisatie. Met de komst van Kom zet Onguard verder in op het uitbouwen van de marktpositie en de internationale groei binnen Europa.

Adriaan Kom is geen onbekende binnen de fintech-wereld. De afgelopen veertien jaar bekleedde hij diverse commerciële en strategische rollen bij Onguard’s partner Altares Dun & Bradstreet. Hij was daar onder andere werkzaam als directeur Business Development en Partnerships en algemeen manager product solutions. In zijn carrière heeft Kom vanuit verschillende afdelingen B2B-organisaties op zowel nationaal als internationaal niveau geadviseerd over het toepassen van optimaal datamanagement op het vlak van credit management, compliance, fintech, verkoop en marketing. Hierbij hield hij zich bezig met innovaties in de markt en opereerde hij vooral aan de voorkant van de organisatie.

Adriaan Kom over zijn aanstelling bij Onguard: “In mijn functie als Chief Commercial Officer ben ik eindverantwoordelijk voor de commercie binnen Onguard. Ik kijk ernaar uit om samen met het team verder te bouwen aan de groei van de organisatie. De markt is in beweging en het is aan ons om hier de juiste strategie in te zetten. Mijn doel is om een gezonde, internationaal succesvolle organisatie neer te zetten waar de klant centraal staat en de medewerkers trots zijn op hun organisatie en voldoende mogelijkheden krijgen om professioneel te groeien.”

Marieke Saeij, CEO bij Onguard, is blij met de komst van Kom: “Ik ben verheugd om Adriaan Kom te verwelkomen bij Onguard. Met zijn kennis, ervaring en klantgerichte benadering weet ik zeker dat hij vanuit de rol als Chief Commercial Officer toegevoegde waarde voor onze klanten realiseert en bijdraagt aan de ambitie van Onguard om verder te groeien binnen Europa.”

Bron: Onguard