PAIR Finance, een toonaangevend technologiebedrijf voor AI-gebaseerde incasso, heeft vandaag zijn officiële lancering in Nederland aangekondigd. Nederland heeft een van de meest geavanceerde digitale economieën in de EU en staat op de 4e plaats in de The Digital Economy and Society (DESI)-index. Nederlandse burgers zijn zeer actieve internetgebruikers. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan een sociaal verantwoord incassoproces. Na het vestigen in Duitsland en Oostenrijk, zet PAIR Finance met de lancering naar Nederland zijn expansiestrategie in Europa voort.

Kunstmatige intelligentie verbetert de acceptatie van betalingen

PAIR Finance maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals machine learning, data science en gedragswetenschap om incasso op maat te bieden. Hierdoor kunnen bedrijven hogere rendementen behalen en hun incassoproces versnellen, terwijl ze tegelijkertijd de klantrelaties behouden. Deze aanpak resulteert in een verbeterde incasso ervaring voor consumenten en handige digitale betalingsopties die het betalen van openstaande rekeningen gemakkelijker maken.

“We zijn trots om PAIR Finance in Nederland te lanceren, onze derde Europese markt. Uit talloze gesprekken met klanten weten we dat veel Nederlandse bedrijven uitkijken naar onze oplossing: een nieuwe incasso ervaring die rekening houdt met persoonlijke financiële situaties en lokale betalingsvoorkeuren.” zegt Stephan Stricker, oprichter en CEO van PAIR Finance.

Country Head met uitgebreide expertise op het gebied van Nederlandse incasso

De rol van Country Head Nederland bij PAIR Finance wordt overgenomen door Daniela Straube. Ze heeft meer dan 20 jaar managementervaring in de financiële dienstverlening en kent de Nederlandse markt heel goed. Samen met Robert Witte, Director Corporate Development bij PAIR Finance, zal ze het bedrijf in Nederland opbouwen en beheren.

Daniela Straube, Country Head Nederland van PAIR Finance: “De Nederlandse markt is zeer klantgericht en er is een sterke behoefte om het incassoproces digitaal en efficiënter te maken. PAIR Finance is de meest succesvolle facilitator op de markt. Het is een uitstekend moment om bij het bedrijf te komen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Stephan en het team de ambitieuze groeidoelstellingen te bereiken.”

Stephan Stricker, oprichter en CEO van PAIR Finance, voegt toe: “Er zijn maar weinig mensen die zoveel weten over business development in incasso en de Nederlandse markt als Daniela. Ik ben verheugd dat Daniela zich aansluit bij onze missie.”

Bron: Credit Expo / PAIR Finance