De papieren acceptgiro heeft zijn beste tijd gehad aldus trosradar.nl. Steeds meer verzekeraars, postorderbedrijven en energiemaatschappijen stappen over op de digitale acceptgiro. Een digitale acceptgiro of nota ontvangt u via internetbankieren en kunt u vervolgens in een paar muisklikken betalen.

Die overstap is logisch gezien de steeds groter wordende groep mensen die hun zaken voortaan online of via automatische incasso regelt. Het merendeel van de consumenten betaalde in 2009 rekeningen met een automatische incasso: 75% ten opzichte van 63% in 2004. Slechts 3% betaalde in 2009 de rekeningen nog met een acceptgiro. 

Het versturen van een digitale acceptgiro heeft ook een aantal belangrijke voordelen:

  • Uit onderzoek blijkt dat consumenten een digitale acceptgiro 25 tot 40% sneller betalen.
  • Ook komt er met de digitale acceptgiro een einde aan de verspilling van papier en dus hout. Alle Nederlandse acceptgiro`s zijn al goed voor 10 miljoen kilo hout. Dat is opmerkelijk, helemaal aangezien zeven van de tien consumenten de gegevens van de papieren acceptgiro intypen bij het internetbankieren en vervolgens het papiertje weggooien.
  • Tevens kost een gemiddelde acceptgiro 3 euro, terwijl de digitale factuur voor ongeveer 50 eurocent verstuurd kan worden

Bron: Trosradar.nl