PayAlly, aanbieder van een geïntegreerd betalingsecosysteem voor het mkb, heeft de handen ineengeslagen met Banking Circle, gelicenceerde bank en betaalspecialist, om haar internationale multi-valuta betalingsdiensten te verbeteren. Deze samenwerking biedt PayAlly toegang tot talloze betalingsmogelijkheden wat resulteert in snellere én voordeligere internationale betalingen voor haar e-commerce klanten.

De missie van PayAlly is het halveren van de kosten van betalingsverkeer voor het mkb door een geïntegreerde aanpak. De diensten variëren van het aanbieden van rekeningstructuren, het uitgeven van betaalkaarten, factoring, Foreign Exchange, klantmanagementsystemen, boekhouding en E- facturatie. Door de hele keten in kaart te brengen, kunnen de kosten beheerst worden en kan op maat geadviseerd worden. PayAlly streeft ernaar om haar klanten meer flexibiliteit en wendbaarheid te bieden door gebruik van haar diensten.

Rafal Andzejevsky, medeoprichter en CEO van PayAlly, legt uit: “Bij PayAlly streven wij ernaar om kleinere bedrijven en particulieren te helpen door hen snellere en meer betrouwbare betalingen te bieden. De samenwerking met Banking Circle biedt ons extra routes voor internationale betalingen en stelt ons in staat deze betalingen in verschillende valuta’s sneller, efficiënter en soepeler uit te voeren dan voorheen. Hierdoor kunnen onze klanten nog sneller en gemakkelijker geld verzenden en ontvangen, wat op zijn beurt weer bevorderlijk is voor hun cashflow en winstgevendheid.”

Geen correspondentbank meer nodig

De samenwerking tussen PayAlly en Banking Circle stelt PayAlly in staat om de internationale betalingen en FX-eisen van haar ruim 1.000 zakelijke klanten te beheren. Banking Circle maakt onder andere lokale B2B-betalingen en internationale incasso’s mogelijk. Hiervoor is het niet langer noodzakelijk voor bedrijven om fysiek aanwezig te zijn in een land of een relatie met een correspondentbank te hebben.

PayAlly kan dankzij deze samenwerking rekeningen uitgeven aan zakelijke klanten, in meerdere rechtsgebieden, waardoor zij toegang krijgen tot een betrouwbaar en volledig flexibel grensoverschrijdend betalingssysteem dat voorheen alleen toegankelijk was via grotere bankinstellingen.

“Met haar missie om klantgerichte oplossingen te bieden die barrières voor internationale betalingen wegnemen en de financiële inclusie van het mkb vergroten, sluit de mentaliteit van PayAlly zeer nauw aan bij die van ons”, voegt Anders la Cour, medeoprichter en CEO bij Banking Circle, toe. “Door samen te werken kunnen we PayAlly’s e-commerce klanten helpen internationaal uit te breiden zonder de hoge kosten en trage overboekingskosten die hen anders kunnen tegenhouden.”

Bron: Banking circle