Op het 9e Jaarcongres Credit Management op donderdag 22 maart 2012 in Hotel Houten, heeft Peter van Dorst, Manager Credit Management bij zorgverzekeraar VGZ, de Credit Management Award 2012 gewonnen, Nederlands meest prestigieuze prijs voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van Credit Management. Zowel de publieksprijs als de juryprijs zijn door Van Dorst gewonnen.

Het was dit jaar de eerste keer dat de bezoekers van het jaarcongres per SMS konden stemmen op de kandidaat van hun keuze. Dit onder andere op basis van een elevator pitch door de genomineerden. Peter van Dorst behaalde daarbij 32 procent van de stemmen.

Daarna kreeg hij eveneens de juryprijs toegekend voor zijn uitzonderlijke prestaties bij VGZ. Juryvoorzitter Prof. dr. Jan Adriaanse, Hoogleraar Turnaround Management aan de Universiteit Leiden, roemde Van Dorst om zijn professionaliteit, zijn vakoverstijgende denken en de inspirerende manier waarop hij de diverse stakeholders bedient. “Peter is een echte ambassadeur voor het vakgebied. De keuze van de jury was dan ook unaniem”.

Van Dorst heeft samen met een collega uit de zorgsector enkele jaren geleden de kar getrokken om de bronheffing ingevoerd te krijgen. Zij hebben samen via branchevereniging ZN gelobbyd om de bronheffing in de zorgverzekeringswet op te laten nemen. Intern voerde hij bij VGZ een groot aantal procesverbeteringen door.

Zijn volledige case kunt u nalezen op FM.nl. Daar vindt u ook de overige genomineerde cases.

Bron: FM.nl