Op dinsdag 7 november 2023 vindt de achttiende editie van Credit Expo plaats in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

Thema “Duurzaamheid”

Tijdens Credit Expo 2023, hét jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse Credit Management Community, is “duurzaamheid” het centrale thema. Duurzaamheid staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda mede vanwege de verplichte duurzaamheidsrapportage (CSRD) die vanaf het boekjaar 2024 geldt voor grote bedrijven. Op lange termijn is duurzaamheid een harde voorwaarde om de continuïteit te kunnen waarborgen. De door de VN in 2015 opgestelde Sustainable Development Goals (SDGs) vormen de brede basis om invulling te geven aan het begrip duurzaamheid. Binnen de SDG doelstellingen valt het zogenaamde ESG-framework (Environment, Social, Governance), dat specifieker is inzake over hoe en over welke SDG doelstellingen gerapporteerd dient te worden. Voor bedrijven zijn met name de EU-wetgeving en richtlijnen ten aanzien van duurzaamheidsrapportage (CSRD) van belang, die vanaf boekjaar 2024 verplicht wordt. In eerste instantie voor grote ondernemingen en later ook voor het MKB.

De vraag is wat deze ontwikkelingen betekenen voor de werkzaamheden van Credit Managers. Te denken valt aan beleid ter voorkoming van overkreditering, sociaal verantwoord incasseren en de invloed ESG op de creditrating van de organisatie.  Tijdens Credit Expo 2023 gaan we op zoek naar kenmerken en praktijkvoorbeelden van duurzame organisaties en hoe als je Credit Manager een bijdrage kunt leveren om duurzaamheid en in het bijzonder ESG-criteria in het bedrijfsmodel te implementeren en/of te verbeteren.

Bezoekersdoelgroep en marketingcampagne Credit Expo 2023

Credit Expo 2023 richt haar marketingcampagnes primair op financieel managers, controllers en credit managers werkzaam bij de top 5000 van in Nederland gevestigde organisaties met een minimale omzet van 50 miljoen euro en 100 of meer werknemers. Om deze doelgroep te bereiken beschikken wij over een database van 15 duizend contacten die actief zijn in dit segment. Daarnaast speelt de wekelijkse nieuwsbrief (6500 subscribers) een prominente rol in de bezoekerswerving en de promotie van de deelnemende partners. Bent u actief in de sector en heeft u interesse in deelname?

Reserveer alvast standruimte 

Credit Expo 2023 biedt partners uniforme stands in de afmetingen 18 m2, 9 m2 en 6 m2. De stands worden turnkey geleverd en zijn voorzien van meubilair, verlichting en elektriciteit. Desgewenst kan de stand geheel worden aangepast in uw eigen huisstijl. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor extra exposure, bijvoorbeeld een exclusief interview in de nieuwsbrief, adverteren in de beurswijzer of het verzorgen van een presentatie. In de brochures staan alle belangrijke details beschreven.

Contentmarketing 

In het kader van contentmarketing en branding hebben partners van Credit Expo 2023 exclusief de gelegenheid om twee gratis persberichten te plaatsen in de Credit Expo nieuwsbrief (6500 subscribers). Kijk voor meer informatie over contentmarketing op: creditexpo.nl/adverteren

Wilt u alvast standruimte reserveren? Heeft u vragen of wilt u een nadere toelichting of vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Marcel Wiedenbrugge, Sales & Content Manager via nummer  +31(0)6-4590 2601 / WhatsApp of per e-mail: marcel@creditexpo.nl


Graag tot ziens op dinsdag 7 november 2023 in congrescentrum 1931 ‘s-Hertogenbosch!