Dankzij PSD2 kan een betaalrekeninghouder toegang geven tot de betaalrekening aan dienstverleners anders dan de eigen bank. PSD2 biedt ook tal van interessante mogelijkheden voor creditmanagers en financieel managers, zodat er sneller en financieel verantwoorde service aan klanten kan worden verleend.

Tijdens het webinar “PSD2: een wereld van ongekende mogelijkheden voor Credit Management” op donderdag 27 mei 2021 presenteerde Arash Poorasadi van FinTech-onderneming Invers de actuele stand van zaken rond PSD2 en lichtte aan de hand van praktijkvoorbeelden toe hoe PSD2 effectief kan worden toegepast in credit risk management voor zowel zakelijke markten als consumentenmarkten.

Daarnaast lieten Koen Durlinger (Product Owner open banking) en Piet Hendrikx (Product Road Manager) van Nationale-Nederlanden zien hoe zij met behulp van PSD2 hun klanten snel en beter inzicht in hun uitgavenpatroon en financiële situatie bieden. Centraal in hun presentatie stond de Nova app waarmee consumenten via een door Invers gefaciliteerde PSD2 koppeling hun persoonlijke financiën kunnen beheren. Bekijk hieronder de volledige recording van het webinar:

Kijk voor meer informatie en toepassingen van PSD2 op de website van Invers: www.invers.nl en bezoek Credit Expo 2021 op donderdag 28 oktober in ‘s-Hertogenbosch. Invers is daar te vinden op standnummer 4.

Bron: Credit Expo