De Rabobank schaft per 1 augustus 2022 de negatieve rente volledig af. De Rabobank heeft dit besloten mede naar aanleiding van de op 21 juli door de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigde rentewijziging. Afgelopen juni kondigde de Rabobank al aan de negatieve creditrente per 1 augustus 2022 te verlagen naar -0.25%. De negatieve rente verdwijnt nu dus helemaal.

Wiebe Draijer, groepsdirectievoorzitter Rabobank:

“Wij vinden negatieve rente een onwenselijk verschijnsel voor onze klanten en voor de economie als geheel. Het financiële systeem is niet ingericht op een situatie waarin rentes langdurig negatief zijn. Daarom zijn we blij dat we eerder dan verwacht het rekenen van een negatieve rente kunnen beëindigen.”

Renteaanpassing

De renteaanpassing zal gelden voor klanten met een betaalrekening of variabele rente spaarrekening met een rekeningsaldo boven de 100.000 euro. De wijziging geldt ook voor nieuwe inleggen op Rabo GroenSparen en voor inleggen die langer dan een jaar geleden zijn gedaan. Het eerste jaar kent de inleg op Rabo GroenSparen een vaste rente. Voor rekeningen met een saldo tot en met 100.000 euro verandert er niets. Op particuliere spaarrekeningen met een variabele rente vergoedt Rabobank tot en met 100.000 euro nog steeds een rente van 0,01%. Op particuliere betaalrekeningen blijft de rente voor tegoeden tot en met 100.000 euro 0%. Voor zakelijke klanten gelden dezelfde tarieven.

Bron: Rabobank