Raymon van Viegen (37) is eind april aangesteld als nieuwe CFO bij Onguard, het FinTech-bedrijf dat zich toelegt op het order to cash-proces. Van Viegen volgt Eri Guci op en gaat zich focussen op de procesoptimalisatie binnen de organisatie. Met de benoeming van Van Viegen zet Onguard een stap dichterbij het verwezenlijken van de ambitie om internationaal verder te groeien.

Van Viegen heeft ruim vijftien jaar ervaring binnen de IT- en finance sector. Hij is zijn carrière begonnen bij verschillende accountantskantoren en maakte na enkele jaren de overstap naar de klantzijde. Hij is onder andere werkzaam geweest bij Emesa, het moederbedrijf van VakantieVeilingen.nl, en LeaseWeb. Bij beide organisaties heeft Van Viegen op het gebied van finance voor een grote kwaliteits- en automatiseringsslag gezorgd, waardoor de performance aanzienlijk is verbeterd.

Ook bij Onguard heeft Van Viegen de uitdaging om de performance te verbeteren en het bedrijf verder te laten groeien: “Ik ben blij dat ik deel uitmaak van het directieteam binnen Onguard. Bedrijven helpen groeien en naar een volgend niveau tillen zijn twee uitdagingen waar ik veel energie van krijg en dit is precies waarmee ik aan de slag ga. Onguard is vooruitstrevend veel in beweging. Dit maakt dat ik de stap naar juist deze organisatie heb gezet. De processen binnen Onguard gaan we efficiënter laten verlopen door te automatiseren en af te stemmen op de verschillende afdelingen. Op deze manier ontstaat er voor onze medewerkers ruimte en tijd om zich te focussen op de core business. Dit heeft als gevolg dat we meer inzicht hebben in onze performance en op basis hiervan de juiste beslissingen kunnen nemen om de FinTech-organisatie verder te laten groeien.”

Bert van der Zwan, CEO bij Onguard: “Raymon van Viegen is een ervaren financieel directeur die de afgelopen jaren bij grote organisaties zijn sporen heeft verdiend. Hij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van ons FinTech-bedrijf. We zijn dan ook verheugd met zijn komst en waardevolle toevoeging.”

Bron: Creditexpo.nl