In de maand november is een recordaantal van meer dan 1 miljoen contactloze betaaltransacties met ING Betaalpassen gehaald.

Klanten van ING betalen steeds vaker op deze snelle en gemakkelijke manier. Begin oktober deed Minister Opstelten de 3 miljoenste contactloos betalen transactie sinds de introductie van deze nieuwe betaalmethode in april 2014. De versnelling in het gebruik zet met ruim 1 miljoen transacties in slechts een maand tijd stevig door. Contactloos betalen kan nu bij 55.000 betaalautomaten. ING heeft inmiddels 80% van haar Betaalpassen voorzien van contactloos betalen (ruim 6,5 miljoen passen).

Nieuwe betaalautomaten die door winkeliers worden aangeschaft zijn automatisch voorbereid op deze snelle manier van betalen. Contactloos betalen is gemiddeld 7 seconden sneller dan een gewone pinbetaling, wat zijn voordeel oplevert in de wachtrij. Ook consumenten ervaren dit voordeel. Betalingen tot en met maximaal 25 euro kunnen zonder pincode worden betaald.

Chipknip stopt op 31 december 2014. ING ziet contactloos betalen als een goed alternatief voor het afrekenen van kleine bedragen. Zo werkt contactloos betalen met de Betaalpas: video

Bron: ING.nl