De 8e editie van Credit Expo op woensdag 14 november 2012 in het Nieuwegein Business Center is succesvol verlopen. Een recordaantal van 1645 credit professionals heeft de jaarlijkse vakbeurs voor creditmanagement bezocht.

Gedurende de dag konden de bezoekers deelnemen aan diverse seminars waarin de laatste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied werden belicht.  Op de beurvloer presenteerden 45 bedrijven innovatieve mogelijkheden om het order to cash proces te stroomlijnen met als doel de werkkapitaalpositie structureel te verbeteren en het toegenomen debiteurenrisico beheersbaar te houden.

Credit Expo 2012 werd geopend door Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland. De heer Biesheuvel ging in zijn openingsspeech onder meer in op het eenzijdig oprekken van betalingstermijnen door grote bedrijven wat forse liquiditeitsproblemen oplevert in het MKB.

Aan het einde van de dag is voor de tweede keer de VVCM / MaxCredible Credit Management Innovation Award uitgereikt door Peter Meefout, voorzitter van de Vereniging voor Credit Management (VVCM). De winnaar was de Koninklijke Beroepsvereniging voor Gerechtsdeurwaarders (KBvG) .

De KBvG won de prijs voor haar initiatief een studie te verrichten naar de mogelijkheid om het volledige incassotraject voor, met name onbetwist verstek, vorderingen efficiënter te laten verlopen. Uit de studie blijkt dat invoering van het zogeheten filtermodel voor incassozaken kan leiden tot een kostenbesparing van € 47 miljoen per jaar.

Klik hier voor een foto- en filmverslag van de 8e Credit Expo
Klik hier voor de presentaties van de 8e Credit Expo

De 9e editie van Credit Expo staat gepland op donderdag 7 november 2013 in het Nieuwegein Business Center. Noteer het alvast in uw agenda.