Het kredietrisico op Dubai is vanmorgen aan het snelste tempo in negen maanden gedaald. De door de staat gecontroleerde holding Dubai World is onderhandelingen begonnen over een herstructurering van de helft van de schulden. Voor de andere helft zouden er volgens Dubai World geen problemen zijn. De kosten voor het afdekken van de kredietrisico's daalde met 113 basispunten tot 457 basispunten, zo maakte gespecialiseerd bureau CMA Datavision bekend.

Een aantal dochterbedrijven van Dubai World, waaronder Infinity World Holding, Istithmar World and Ports & Free Zone World werden echter niet in de onderhandelingen opgenomen. Dubai World vraagt uitstel op de betaling van minder dan de helft van de uitstaande schulden voor een bedrag van 59 miljard dollar. Daardoor zijn de risico's voor de banken een stuk kleiner geworden.

Het bedrag waar het om gaat, zou 26 miljard dollar bedragen en dat is toch een stuk minder dan het eerst vermeld bedrag van 59 miljard dollar. Een groep banken bestaande uit HSBC Holdings Plc, Standard Chartered Plc, Royal Bank of Scotland Group Plc en Lloyds Banking Group Plc neemt deel aan de onderhandelingen met Dubai World.

Bron: Cash.be