SNS maakt het voor huizenbezitters die hun hypotheek bij een concurrent hebben nu ook mogelijk om een restschuld mee te financieren bij de aankoop van een nieuwe woning.

Huizenbezitters zitten vaak vast in hun woning wanneer zij willen verhuizen, maar de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van de woning. Verkoop van het huis levert dan vaak een restschuld op.

Klanten die bij SNS een nieuwe hypotheek afsluiten kunnen een bestaande restschuld meenemen naar een hypotheek, ook als deze bij een andere geldverstrekker is ontstaan. Deze Restschuld Financiering wordt dan als extra leningdeel in de nieuwe SNS-hypotheek meegenomen. Dit kan bij SNS tot 123% van de marktwaarde van de woning. Voor het meefinancieren van een restschuld kan de klant bij een SNS Winkel of SNS adviseur terecht

Met de historisch lage rente willen veel Nederlanders verhuizen, bijvoorbeeld omdat hun woonwensen of hun financiële situatie veranderd zijn. Maar zij zitten vast in hun huidige woning omdat de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis (‘onder water’) en er een restschuld dreigt. Dat aantal is het afgelopen jaar afgenomen, maar nog steeds geldt dit voor bijna 1,4 miljoen huishoudens, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.

Met name bij jonge huishoudens tussen de 30 en 35 jaar staat het huis onder water. Die lopen bij (gedwongen) verkoop de grootste risico’s op een restschuld. Door ook de restschuld mee te financieren die bij andere hypotheekverstrekkers is ontstaan wil SNS het voor alle Nederlanders eenvoudiger maken om door te stromen op de woningmarkt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor woningbezitters waarvan het huis onder water staat en hun hypotheek hebben bij een aanbieder die uit Nederland is vertrokken.

Bron: SNS