Faircasso is het eerste incassobureau in Nederland met het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI). Door zowel de belangen van de schuldeiser als de debiteur te behartigen voert het incassobureau een uniek beleid dat beloond is met een keurmerk dat garandeert dat Faircasso er alles aan doet om onnodige kosten te voorkomen.

PH Quality BV toetst de werkwijze van incasso-ondernemeningen en gerechts-deurwaarders en heeft het keurmerk SVI opgezet. “De huidige schuldproblematiek in Nederland vraagt om een andere aanpak.” Ligt Petra Hesseling, oprichter PH Quality BV toe. “Er zijn bijna 2 miljoen Nederlanders met ernstige schulden en het huidige incassobeleid maakt dit probleem alleen maar groter.” Incassobureaus worden in Nederland nauwelijks gecontroleerd en berekenen soms onjuiste kosten door of nemen vorderingen in behandeling zonder te controleren of die zijn gebaseerd op rechtsgeldige overeenkomsten. Dat geeft de incassosector een slechte naam. PH Quality hoopt hier verandering in te brengen met het keurmerk SVI.

Faircasso is het eerste incassobureau in Nederland zonder winstoogmerk en voldoet aan de eisen die betrekking hebben op sociaal verantwoord incasseren. Jaime Jorba Bos en Jeroen van Amerongen zijn de oprichters van de combinatie van een stichting en een bv. Sinds 2014 incasseren zij schulden voor opdrachtgevers met een vriendelijke benadering. Debiteuren krijgen persoonlijke begeleiding om schuldenvrij te worden en te blijven.

“Door de ‘harde’ en vaak niet duurzame aanpak van de traditionele incassobureaus en deurwaarders blijven mensen vaak met nóg meer problemen achter als zij hun schuld hebben geïnd.” Betoogd Jeroen van Amerongen. “Dat is niet meer van deze tijd. Wij zijn trots dat wij als eerste incassobureau in Nederland het keurmerk SVI in ontvangst hebben mogen nemen. We verwachten dat het incassolandschap serieus zal veranderen de komende jaren, niet alleen in woorden, maar ook in daden.” Aldus Van Amerongen.

Bron: Creditexpo.nl