Internet, smartphones, social media en chat apps maken het mogelijk om overal en altijd met anderen in contact te treden. Die any-time-any-place-snelheid eisen we ook van de bedrijven en instellingen die onze goederen en diensten leveren. Onze vragen en klachten moeten real time worden aangehoord en opgelost, door webcare teams die actief zijn op WhatsApp, Facebook en Twitter.

Dezelfde technologie veroorzaakt de laatste jaren een radicale verandering in ons betaalgedrag als consument. We boeken en betalen een KLM-vlucht via Facebook, we bankieren volledig mobiel via apps van Paypal en ING, en we delen restaurantrekeningen met Tikkie en Sjaak. Veel van die betaalapps komen in feite neer op hetzelfde principe: wij consumenten genereren een betaallink en die versturen we via WhatsApp of een andere chat-omgeving, sms of email. Er is ook een verzamelnaam voor: social payments. Social payments waren aanvankelijk kleine en vrijwillige bijdragen voor een immaterieel goed op internet. Tegenwoordig wordt de term gebruikt voor het betalen via online platformen in de breedste zin des woords.

Met AcceptEmail verstuur je een betaalverzoek via welk kanaal dan ook. Dus al lang niet alleen met email.

Waar social payments gaat over rekeningen van vrienden delen hebben wij het liever over social billing: betaalverzoeken naar je klanten versturen via allerlei social media. Denk er eens over. Het webcare team gebruikt Twitter, Facebook en Whatsapp al om vragen van klanten te beantwoorden. Waarom dan ook niet betaalverzoeken via deze kanalen sturen? Het is immers waar de klant de voorkeur aan geeft.

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat gelukkig. Wij zien een duidelijke toename van uitgestuurde betaalverzoeken op deze manier. Met AcceptEmail verstuur je een betaalverzoek in welke vorm dan ook, naar welk kanaal dan ook. Dus al lang niet alleen met email. Een AcceptEmail op je smartwatch ziet er op een desktop heel anders uit, dus de vorm past zich aan aan het device.

De rekening en de betaling zijn een essentieel onderdeel zijn van de algehele klantbeleving. Consumenten willen kiezen op welke plek zij rekeningen ontvangen en hoe ze betalen. Hiermee verbeter je het betaalgedrag van klanten, maar ook hoe tevreden ze zijn over de service. Door de rekening te sturen naar een plek waar hij of zij vaak en graag komt en het makkelijk te maken, zal iemand sneller direct betalen en heb je boter bij de vis.

Bron: acceptemail.com