Solcon gestart met het aanbieden van pinnen via glasvezel. Solcon PIN is geschikt voor 'het nieuwe pinnen' waarbij de huidige betaalterminals met magneetstrip worden vervangen door de nieuwe standaard met EMV-chip.

Het grote voordeel van pinnen via breedband is dat de variabele kosten verdwijnen. 
Ook kunnen de transacties veel sneller worden afgehandeld dan via de traditionele oplossing met een analoge telefoonlijn, waarbij voor elke transactie moet worden 'ingebeld'. Solcon Pin is een complete oplossing voor PIN, Chipknip en creditcards.
De dienst is beschikbaar voor een vast bedrag van 10 euro per maand.

Het nieuwe pinnen

Solcon levert de pinoplossing in combinatie met een glasvezel- of ADSL-verbinding.
Pinnen via ADSL is al geruime tijd mogelijk. Bij drogisterij Van Wonderen in Dronten werd afgelopen donderdag de eerste pindienst via glasvezel officieel in gebruik genomen.
Solcon PIN voldoet geheel aan de nieuwe eisen die worden gesteld onder de noemer 'het nieuwe pinnen'. Op het gebied van het afhandelen van betalingsverkeer staan de komende jaren een groot aantal ontwikkelingen op stapel. Vanaf 2012 wijzigt de afhandeling van een PIN-transactie. De huidige wijze, het uitlezen van de magneetstrip op de achterzijde van de PIN-pas, verdwijnt.

Certificering

Vanaf 2012 zijn alle bankpassen in Nederland voorzien van een chip aan de voorzijde.
Ook alle PIN-terminals zijn tegen die tijd geschikt voor de nieuwe manier van pinnen. Solcon kan ook de nieuwste terminals die voldoen aan deze nieuwe standaard meeleveren. Solcon heeft een uitgebreid certificeringstraject doorlopen via Currence, dat het betalingsverkeer in Nederland reguleert. Solcon raadt winkeliers aan om bij hun leveranciers na te gaan of hun PIN-automaat aan de nieuwe standaard voldoet. Meer informatie is te vinden op: www.pinnenviasolcon.nl

Bron: APS