Stichting LearnCare lanceert een nieuwe site www.schuldenvrij.nl voor jongeren met toenemende betalingsachterstanden. Via deze site kunnen jongeren kosteloos hun schulden zelf regelen. Door het aanmaken van een eigen account komen jongeren op hun persoonlijke pagina terecht. Met eigen inlognaam en wachtwoord kunnen ze veilig werken aan hun dossier.

Op deze persoonlijke pagina kunnen jongeren een eigen dossier aanmaken. Ze maken daar een eigen lijst van de schuldeisers met betalingsachterstanden per schuldeiser. Door het automatisch koppelen van schuldeisers aan standaard brieven en een betalingsvoorstel kunnen jongeren hun correspondentie uitvoeren. De tekst in de brieven is overigens heel eenvoudig aan te passen.

Betalingen gedaan aan schuldeisers worden automatisch in mindering gebracht op de openstaande schuld. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een mail te ontvangen als er een schuldeiser betaald moet worden. Ook opgenomen op deze persoonlijke pagina is een budgetkalender en een budgetmaandoverzicht. Alles is digitaal in te vullen en te bewaren. Op deze wijze houden jongeren dagelijks optimale bewaking op hun budget.

Door zelf de schulden vroegtijdig te regelen kunnen jongeren de kosten van een deurwaarder of incassobureaus of de beslaglegging op het inkomen of uitkering voorkomen.

Stichting LearnCare verzorgt al enige jaren met succes opleidingen tot schuldhulpverlener, budgetcoach en civiele-bewindvoerder. Vanuit grote passie voor kunst, is de stichting vrijwillig ambassadeur voor kunstenaars met een beperking. Regelmatig investeert de stichting in kunstproducten en projecten. Kijk voor meer informate op: www.schuldenvrij.nl

Bron: www.schuldenvrij.nl