Steeds meer jongeren kampen met schulden. Een bij jongeren veel voorkomende schuld wordt veroorzaakt door meerdere telefoonabonnementen. Staatssecretaris Klijnsma gaat op 31 oktober in gesprek met telecomaanbieders.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil van de telecom-aanbieders horen op welke wijze zij kunnen bijdragen aan het voorkomen dat jongeren abonnementen afsluiten die zij uiteindelijk niet kunnen betalen. Klijnsma: “Niemand heeft baat bij het niet-betalen van rekeningen. De telecomaanbieders niet, de ouders niet, maar vooral de jongeren zelf niet”. Soms gaat het om een achterstand in betalingen van duizenden euro’s.
 
Staatssecretaris Klijnsma heeft dit gezegd tijdens een werkbezoek aan het Merewade College in Gorinchem. Zij bracht dit bezoek in het kader van de armoede estafette die deze week plaatsvindt. De aanpak van armoede- en schuldenproblematiek is een belangrijke prioriteit van dit kabinet.

Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken om armoede- en schuldenproblematiek aan te pakken. Dit jaar gaat het om 20 miljoen euro, volgend jaar om 80 miljoen en vanaf 2015 en volgende jaren is 100 miljoen extra beschikbaar. Met de estafette wil staatssecretaris Klijnsma goede voorbeelden van initiatieven verzamelen en kennisuitwisseling tussen de verschillende partijen bevorderen. 

Bron: Rijksoverheid.nl