Het lijkt of er in Nederland eindelijk gehoor is gegeven aan de oproep om niet massaal naar de supermarkt te gaan. Sinds vorige week woensdag is er namelijk een dalende lijn te zien in het aantal aankopen in de supermarkt. Vooral op vrijdag en zaterdag is er een behoorlijk verschil te zien ten opzichte van de week ervoor. Dit blijkt uit gegevens van Stocard, de toonaangevende mobile wallet-app waarin consumenten hun klantenkaarten kunnen bewaren. De app heeft momenteel bijna drie miljoen Nederlandse gebruikers.

Nederland versus de rest van Europa

Wanneer we kijken naar het totaal aantal winkelbezoeken in Nederland, dan is daar ook deze week een afname te zien. Als we dit echter vergelijken met andere Europese landen, dan valt dit in Nederland reuze mee. Landen die in lockdown zijn gegaan, zoals België en Frankrijk, laten uiteraard een flinke daling vanaf die periode zien.

De JPG van bovenstaande grafieken kun u hier downloaden

De enige branches die momenteel nog positieve aankoopcijfers laten zien zijn bouwmarkten en tuincentra. De grootste dalers dit weekend zijn de kledingwinkels en drogisterijen.

Bron: www.persberichten.com