PAIR Finance, de toonaangevende Europese aanbieder van op AI gebaseerde digitale incasso, heeft Sven Schneider benoemd tot Chief Operating Officer. In zijn rol zal hij direct de operationele activiteiten van de fintech leiden en structuren creëren voor de ambitieuze uitbreiding van het bedrijf. PAIR Finance is momenteel actief in zes Europese landen.

Sven Schneider (42) werkte 18 jaar in verschillende managementfuncties bij Riverty (voorheen Arvato Financial Solutions). Meest recentelijk gaf de ervaren financiële expert leiding aan de Europese incasso- en debiteurenactiviteiten in elf landen. In zijn rol als Managing Director gaf Sven Schneider leiding aan meer dan 1.500 medewerkers op centrale gebieden zoals operations, productontwikkeling, data science en het InnoLab van het bedrijf. Hij is afgestudeerd in bedrijfsrecht en heeft een Executive MBA van de IFM Business School in Genève.

Sven Schneider, COO van PAIR Finance, kijkt uit naar zijn nieuwe rol en benadrukt de toekomstgerichte positie van de fintech in de incasso-industrie: “De technologie van PAIR Finance, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, staat op het punt een revolutie in te leiden in de incassobranche. Ik volg de ontwikkeling al enige tijd met grote interesse.

PAIR Finance slaat een uniek en zeer succesvol pad in op het gebied van digitale incasso. De fundamentele AI-aanpak, het schaalbare platform en het sterke team hebben mij overtuigd. Ik zal mijn jarenlange ervaring in teamleiderschap, productontwerp en procesoptimalisatie specifiek inzetten om de aanpak van PAIR Finance te helpen duurzaam internationaal succes te behalen.”

“We waren meteen onder de indruk van Sven’s uitzonderlijke kennis en ervaring in de
nationale en internationale incassosector”, vertelt Stephan Stricker, oprichter en CEO van PAIR Finance enthousiast. “Als ervaren topexpert zal hij het managementteam van PAIR Finance verrijken met zijn expertise. Sven zal een belangrijke rol spelen in onze verdere groei en de uitzonderlijke ontwikkeling van PAIR Finance verder versnellen.”


Over PAIR Finance

PAIR Finance is een toonaangevende fintech voor digitale incasso en debiteurenbeheer. Het bedrijf transformeert de incasso-industrie met zijn duurzame digitale, efficiënte en klantgerichte focus. Met behulp van kunstmatige intelligentie, gedragspsychologie en data science zet PAIR Finance een nieuwe standaard in incasso die zowel zakelijke klanten als consumenten ondersteunt. Meer dan 550 bedrijven uit verschillende branches werken al succesvol met de incasso-oplossing voor het digitale tijdperk. Het
snelgroeiende bedrijf, dat in 2016 werd opgericht in Berlijn, heeft een gerenommeerde private equity investeerder aan zijn zijde in de vorm van Pollen Street. PAIR Finance heeft meer dan 250 ervaren medewerkers in Berlijn, Wenen, Amsterdam en Zürich en wordt geleid door oprichter en CEO Stephan Stricker.

Website: pairfinance.com I X (voorheen Twitter): @PairFinance I LinkedIn: linkedin.com/pairfinance


Bron: PAIR Finance

PAIR Finance is hoofdsponsor van Credit Expo 2023, dat op dinsdag 7 november in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch zal plaatsvinden. Wilt u meer weten over PAIR Finance en persoonlijk kennismaken, bezoek dan standnummer 27. Klik hier om u aan te melden voor een bezoek aan Credit Expo 2023 (gratis toegang als u tot de doelgroep behoort).

Bron: Credit Expo