Een tekort aan tijd: veel ondernemers hebben er regelmatig last van. Als ondernemer moet je veel ballen tegelijk hooghouden en overal verstand van hebben. Zo ben je vakbekwaam, moet je de boekhouding doen, kunnen onderhandelen en marketingcampagnes op weten te zetten. Dit allemaal tegelijkertijd perfect uitvoeren is lastig. Is het dan niet slimmer om werk uit te besteden, zodat je meer tijd overhoudt voor zaken waar je echt goed in bent?

Je bedrijf groeit en je bereikt een punt waarop het werk eigenlijk teveel wordt. Het is hét moment waarop belangrijke keuzes worden gemaakt: minder werk aannemen of werk uitbesteden? Een lastig dilemma.

Een aantal voordelen waarom werk uitbesteden geen slecht idee is:

1. Tijdbesparing
Praktische zaken en andere bedrijfsprocessen nemen steeds meer de plek van je core business in. Een groot voordeel van het uitbesteden van werkzaamheden is dat je als onderneming tijd overhoudt om je volledig te richten op de kernactiviteiten c.q. je core business. Dat is in deze lastige periode wel zo belangrijk.

2. Financiële middelen
De extra tijd en middelen die je in je core business steekt, hebben direct invloed op de omzet. Net als het reduceren van de kosten. Uitbesteden kan hieraan bijdragen en tot een flinke kostenbesparing leiden.

3. Expertise
Niet alleen financiële middelen, maar ook het ontbreken van expertise en de juiste softwareprogramma’s zijn goede redenen om werk uit te besteden. Denk maar aan de personeelsadministratie, belastingaangifte en het systeembeheer.

Het voordeel van bovenstaande is dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in omscholing van werknemers. Ook is het aannemen van nieuw personeel niet nodig en hoeft er geen dure software te worden aangeschaft. Een ander bijkomend voordeel is dat problemen met ziekteverzuim tevens worden verminderd.

Een voorbeeld van een tijdrovende taak binnen een bedrijf is het voeren van een gedegen debiteurenbeheer. Met Collect voorkom je extra werk en ben je er zeker van dat het altijd op orde is. Zo verspil je o.a. geen tijd meer aan het handmatig invoeren van debiteurengegevens.

Welke handeling jij dan wel dient te verrichten? Het eenmalig koppelen van jouw bestaande boekhoudpakket aan het Collect platform. Na deze koppeling wordt alle informatie volledig automatisch verwerkt.

Of je nu gebruik maakt van een facturatiepakket, CRM of een ander administratieprogramma: Collect is nagenoeg met alle softwareaanbieders te koppelen. Zowel direct als indirect. De koppeling zorgt ervoor dat je met minimale inspanningen een optimaal debiteurenbeheer kunt voeren. Tevens kan je direct een incassoprocedure opstarten als de factuur onbetaald blijft.

Met debiteurenbeheer uitbesteden van Collect wordt 98% van de facturen na de eerste herinnering betaald! Een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem waarmee jouw debiteurenbeheer tot in de puntjes geregeld is.

Start vandaag en probeer Collect de eerste 55 dagen gratis!