Trade Cover Exchange (tradecoverexchange.com), fintech startup uit ‘s-Hertogenbosch, lanceert op dinsdag 18 februari een nieuw digitaal platform waar ondernemingen eenvoudig en snel het risico van het niet-betalen van individuele facturen kunnen verzekeren. Ondernemers en financieel managers kunnen hier – in drie stappen – zelf kosteloos verzekeringsoffertes aanvragen, vergelijken en afsluiten bij een van de erkende Europese verzekeraars, die bij het platform zijn aangesloten. De offertes zijn geheel afgestemd op de behoeften van de onderneming, zonder verplichtingen en volledig transparant. Zo ondersteunt het platform, via slimme tools, gebruikers om de beste kredietverzekeringsdeal binnen te halen.

Stimulans voor business en economie

Kredietverzekering is tot nu toe met name een instrument geweest voor de grotere ondernemingen, maar wordt met dit initiatief nu ook bereikbaar voor het MKB. Een betere toegankelijkheid van de kredietverzekeringsmarkt biedt ondernemers en financieel managers meer mogelijkheden om additionele business te doen en heeft daardoor ook stimulerende effecten voor de economie als geheel.

Groei en ontwikkeling zonder extra risico’s

‘Het is onze missie de markt van kredietverzekering te vernieuwen en te verruimen’, stelt Gerard van Kaathoven, CEO van Trade Cover Exchange. ‘Dat doen we door de dekking van risico’s op een laagdrempelige en handzame manier binnen bereik te brengen van een breed spectrum aan bedrijven. Soms wil je als bedrijf slechts één of enkele facturen verzekeren. Verzekeraars hebben hiervoor inmiddels nieuwe oplossingen ontwikkeld. Via ons platform bereik je die direct bij de aangesloten verzekeraars. Op deze manier willen wij groei en ontwikkeling mogelijk maken voor veel méér bedrijven, ook de kleinere, zonder dat dit extra risico’s met zich meebrengt’.

Eenvoudige opzet

De digitale opzet levert bedrijven een bredere keuze qua verzekeraars en de mogelijkheid om direct offertes te vergelijken. Het platform biedt daarnaast ook een efficiënter intakeproces, met aanmerkelijk kortere doorlooptijden. Hierdoor kunnen sneller zaken worden gedaan. ‘Het platform is eenvoudig opgezet en haalt zoveel mogelijk complexiteit en repeterende taken uit het aanvraagproces’, aldus Kees van Bemmel, CTO van Trade Cover Exchange. ‘Wanneer ondernemingen een factuur of transactie willen verzekeren geven ze aan om welke klant het gaat. Vervolgens geven ze het te verzekeren bedrag op en de looptijd. Deze aanvraag wordt vrijblijvend naar alle aangesloten verzekeraars gestuurd. De aanvrager kan vervolgens een keuze maken uit de gedane offertes. Na acceptatie van een offerte is de verzekeringsdekking gegarandeerd voor de gevraagde periode’.

Compact team van specialisten

Trade Cover Exchange is een initiatief van Gerard van Kaathoven en Kees van Bemmel. Zij zijn de oprichters en maken de directie uit van het nieuwe platform. Het team bestaat verder met name uit specialisten op het gebied van financiën en ICT.

Bron: Credit Expo / Trade Cover Exchange