Op donderdag 3 november vond de twaalfde editie van Credit Expo plaats, Nederlands grootste kennis- en netwerkevenement voor de Credit Management sector.

Het evenement werd vanwege grote drukte op de Nederlandse wegen een half uur later dan gebruikelijk om 10 uur geopend door VVCM-voorzitter Martin van der Hoek en aansluitende keynote spreker Glen Bullivant, president FECMA. Het was het begin van een bruisende dag.

Credit Expo trok dit jaar 1400 bezoekers en de stemming was opperbest. Met meer dan 45 standhouders op de beursvloer en een divers programma van expertsessies en productpresentaties was er voor de bezoekers veel te beleven. Een van de bezoekers merkte op dat er zoveel interessante sessies waren, dat hij zou willen dat de Credit Expo twee dagen duurde. Helaas, een bezoek aan Credit Expo betekent dat je keuzes moet maken en dat is misschien maar goed ook.

Voor wie de nieuwssectie van Creditexpo.nl regelmatig bekijkt, kan concluderen dat het de goede kant op gaat met de Nederlandse economie. De optimistische stemming zagen we terug op de Credit Expo, die zich  kenmerkte zich door een positieve sfeer, zowel onder de standhouders als onder de bezoekers.

Diverse standhouders gaven aan erg tevreden te zijn  over de kwaliteit van de gesprekken met zowel bestaande als potentiële klanten. Ook van de bezoekers vielen positieve geluiden te vernemen.  Er was veel te ontdekken en met name op het digitale vlak. Het lijkt onmiskenbaar dat de ontwikkeling van het credit management in een nieuwe fase beland is, waar (data)analyse, digitalisering en communicatie de boventoon voeren. Ook de presentaties werden over het algemeen goed bezocht.

Zoals gebruikelijk werd op het einde van de dag de winnaar van de Credit Management Innovation Award 2016 bekend gemaakt. Het niveau van de kandidaten lag hoog, maar er kan natuurlijk maar één winnnaar zijn. Dit jaar mocht Aangetekend BV de award in ontvangst nemen. Aangetekend BV levert diverse diensten waarmee wederzijdse zekerheid over gemaakte afspraken verkregen kan worden. Traditioneel werd de dag afgesloten met de bekende netwerkborrel. De volgende editie van Credit Expo zal plaatsvinden op donderdag 2 november 2017. Tot volgend jaar!

Bekijk hier een fotoverslag van Credit Expo 2016