Ultimoo Incasso heeft in november een nieuwe vestiging kantoor in Istanbul geopend.

De officiële opening vond plaats op het Nederlandse Consulaat in Istanbul in het bijzijn van Minister President Rutte, de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking mevrouw Ploumen en de heer Dirkse, de Nederlandse ambassadeur in Turkije. De beide ministers waren in Turkije met de economische handelsmissie die plaats vond in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Turkije is een modern land met een snel groeiende economie. De gemiddelde betalingstermijn op facturen is echter vrij hoog en bij niet-betaling van de uitstaande vorderingen zijn gerechtelijke procedures  kostbaar en duren lang. Een groeiende economie en een hogere rentestand maakt een optimale cashflow ook voor Turkse ondernemingen noodzakelijk. Bijzonder genoeg bestaan in Turkije nauwelijks  incassobureaus, waardoor minnelijke incasso als cashflow instrument nog niet breed kan worden ingezet door het bedrijfsleven. Achterstallige vorderingen worden in de regel direct naar een advocaat gestuurd.

Het opzetten van een incassoplatform in Turkije is daarom een gat in deze markt. Tegelijkertijd zijn pioniersmarkten nooit eenvoudig en om die reden heeft Ultimoo gekozen om haar expertise te bundelen met de kennis en het netwerk van een lokale partner, Bener Law office; een gerenommeerd advocatenkantoor in Istanbul. Na een jaar van intensieve voorbereiding en een aantal succesvolle pilot projecten voor grote opdrachtgevers, is nu het hoofdkantoor voor Turkije in Istanbul geopend. UltimooCollect, zoals het platform in Turkije heet, maakt gebruik van state of the art incassoapplicaties en het lokale team bestaat nu uit zes mensen.

UltimooCollect zal met haar credit management diensten Turkse bedrijven actief ondersteunen bij het optimaliseren van de inkomende cash flow en verwacht in de komende 5 jaar een substantiële marktpositie op te bouwen in de minnelijke incassomarkt.  Daarnaast zal zij internationale incassodiensten aanbieden aan Turkse ondernemingen die uitstaande vorderingen hebben buiten Turkije en professionele incassodiensten in Turkije aanbieden aan Europese ondernemingen, nationale overheden en Europese incassobureaus.

Bron: www.creditexpo.nl