leverancier van zakelijke software in de cloud voor dienstverlenende organisaties, kondigt de nieuwste versie aan van Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A). Deze nieuwe versie bevat mogelijkheden op basis van kunstmatige intelligentie (AI) waarmee financiële teams intelligenter kunnen prognosticeren en plannen, zodat hun organisaties sneller en effectiever beslissingen kunnen nemen.

Smart Forecaster

Hoewel veel leveranciers tegenwoordig oplossingen op basis van AI bieden, maakt Unit4’s nieuwe tool Smart Forecaster intelligent voorspellen beschikbaar voor zakelijke gebruikers in de hele organisatie. Deze nieuwe functionaliteit gebruikt AI waarmee financiële teams vaker en nauwkeuriger prognoses kunnen opstellen op basis van historische gegevens, invloedsfactoren en scenario’s. Smart Forecaster is beschikbaar voor klanten via het early-adopterprogramma van Unit4.

Solution Builder

Behalve Smart Forecaster maakt Unit4 bekend dat de Solution Builder, een tool voor snel modelleren, beschikbaar is. Daarmee kunnen financiële teams reageren op nieuwe zakelijke vereisten, zoals kostenplaatsberekeningen, wijzigingen in de winst-en-verliesrekening of het plannen van scenario’s in een veilige offline omgeving. Na voltooiing kan de tool snel en veilig enkele of meerdere elementen overbrengen naar de live productie-omgeving, zoals aangegeven door de gebruiker.

Dashboard voor inzichtelijke rapporten

Naast Smart Forecaster en Solution Builder levert Unit4 FP&A verbeterde dashboarding- en visualisatiemogelijkheden. Daarmee kunnen financiële teams rapporten maken voor niet-financiële gebruikers met flexibele, gemakkelijk te begrijpen bedrijfsinformatie die zich vertaalt in bruikbare inzichten en solide, op data gestuurde besluitvorming.

Bedrijven zoals Swiss Life, Villeroy & Boch, het Britse Magnox en de Zwitserse detailhandelaar Migros Aare hebben Unit4 FP&A gekozen voor het opstellen van hun bedrijfskritische prognoses en planningen. Unit4 FP&A is een scherp geprijsde oplossing voor middelgrote, mensgerichte en dienstverlenende organisaties. Klanten van Unit4 creëren sneller waarde dankzij de kant-en-klare zakelijke content in de oplossing. Deze functionaliteit is niet beschikbaar in de producten van andere leveranciers die momenteel verkrijgbaar zijn. De oplossing is standalone beschikbaar of volledig geïntegreerd in de People Experience Suite van het bedrijf, die ook ERP en HCM bevat.

Gordon Stuart, CFO van Unit4, zegt: “Financiële teams hebben door de aard van hun functie altijd een centrale rol gespeeld bij het bepalen van de strategie en het opstellen van plannen. Door de veranderende markt als gevolg van COVID-19 moeten FP&A-teams die plannen steeds evalueren en vaak bijstellen, meestal op korte termijn. De nieuwe Smart Forecaster en Solution Builder in Unit4 FP&A bieden functionaliteiten waarmee ze dat snel en nauwkeurig kunnen doen. Daarnaast maken de verbeterde dashboard- en visualisatiemogelijkheden complexe gegevens toegankelijk en begrijpelijk voor mensen die inzicht in die informatie moeten hebben. Daardoor wordt het besluitvormingsproces korter en kunnen nieuwe of herziene strategieën sneller in de praktijk gebracht worden.”

Bron: Unit4.nl