Niemand had op 7 november 2019 kunnen vermoeden dat het bijna twee jaar zou duren voordat Credit Expo weer plaats zou vinden. Een ongekend snelle opmars van een tot dan toe onbekend virus nam begin 2020 de wereld in ‘gijzeling’ en nog steeds hebben we te maken met de persoonlijke en zakelijke gevolgen. Maar ondanks deze onzekerheden was het op donderdag 28 oktober dan toch zover en opende dagvoorzitter Jan Heinen om 9:30 uur Credit Expo 2021 in 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch. Jan stond in zijn openingstoespraak onder andere stil bij het feit hoezeer wij allen ernaar verlangd hebben om eindelijk weer samen te kunnen zijn. Iedereen in de zaal kon dit beamen.

Dank aan alle partners 

Het zal niemand ontgaan zijn dat de afgelopen twee jaar voor Credit Expo in alle opzichten een zware tijd geweest is, waarbij het onmiskenbaar duidelijk is geworden hoe belangrijk het is dat we elkaar blijven steunen. Een woord van dank gaat uit naar alle partners, die dankzij hun ondersteuning, toewijding en vertrouwen Credit Expo tot een succes gemaakt hebben. Zonder hen zou Credit Expo niet mogelijk zijn en hebben bijna 800 aanwezigen een bijzondere dag mogen meemaken!

Sfeerimpressie Credit Expo 2021

Hoewel we dit jaar minder bezoekers hadden dan onder normale omstandigheden, waren we toch blij dat in totaal bijna 800 credit management professionals de weg naar het congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch wisten te vinden. Met 40 standhouders en ruim 30 presentaties was er voor bezoekers veel te kiezen. De nieuwe locatie werd door veel mensen als zeer positief ervaren. Door de lichtinval en de grote oppervlakte kwam de opzet heel ruim en overzichtelijk over. Alle zalen waar de presentaties gegeven werden waren gelijkvloers, waardoor het contact met de beursvloer beter behouden bleef. Via de twee cateringeilanden was er genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje tussendoor. Samengevat was er een prettige sfeer, die ook kenmerkend was voor de duidelijk waarneembare behoefte om weer samen te zijn, elkaar te ontmoeten, spontaan contacten te leggen en kennis te delen.

De presentaties waren van hoog niveau, waarin onderwerpen als RPA/robotisering, AI (kunstmatige intelligentie), PSD2, digitale trends en grote verscheidenheid aan productpresentaties en klantcases aan bod kwamen. Daarnaast was er onder leiding van Jan Heinen ook een inspirerende paneldiscussie rondom het thema “Elf kansen voor een rechtvaardig schuldenbeleid”. Aan de paneldiscussie namen deel: Connie Maathuis, directeur NVI, Herman Peeters, voorzitter VCMB, Michel Brouwer, voorzitter KBvG en Casper Sonnega, secretaris VVCM.  Al met al kunnen we stellen dat iedereen aan Credit Expo een goed gevoel en vernieuwde energie overgehouden heeft.

Fotoverslag

Een uitgebreid fotoverslag kunt u vinden op de facebookpagina van Credit Expo. De presentaties worden niet online beschikbaar gesteld. Als u een specifieke presentatie wilt ontvangen van een sessie die u hebt bijgewoond, dan kunt u een e-mail sturen naar info@creditexpo.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

VVCM Credit Management Innovation Award 2019

Er waren dit jaar drie genomineerden voor de VVCM Credit Management Innovation Award 2021, die voor een deskundige jury mochten aantonen wat zij aan vernieuwing op het gebied van creditmanagement hebben bijgedragen. Randy Soet, Manager Betalingsverkeer & Debiteurenmanagement Data bij Achmea, ’s lands grootste verzekeraar, presenteerde hoe vanaf 2013 een reductie van 24% op kosten en het openstaande debiteurensaldo gerealiseerd is. De tweede genomineerde was het fin-tech bedrijf Invers, die onder andere samen met Mail to Pay (de winnaar van de Award in 2018) haar opdrachtgevers helpt om klanten te toetsen die een krediet willen aanvragen en om flexibele betalingsregelingen op maat aan te bieden, zodat mensen hun schulden beter kunnen aflossen. De laatste genomineerde was het Schuldenknooppunt. Deze organisatie biedt schuldeisers en schuldhulpverleners de mogelijkheid om op een snelle, betrouwbare, veilige en uniforme manier met elkaar te communiceren over uitstaande schulden. Door digitale berichtenuitwisseling en standaardafspraken worden kosten bespaard en kunnen mensen met schulden sneller worden geholpen om een oplossing voor hun problematische schuldensituatie te vinden.

De pitches waren alle drie indrukwekkend en de jury stond voor een moeilijke beslissing.  Drie winnaars was geen optie en zo kon Cees Jansen bekend maken dat Schuldenknooppunt de winnaar was van de VVCM Credit Management Innovation Award 2021. Een fraaie glazen herinnering, een fors boeket en de traditionele champagne kregen een goede bestemming.

Credit Expo 2022 – High Performance

Na de prijsuitreikingen werd de 16 editie van Credit Expo afgesloten met de bekende netwerkborrel. Het was een mooie en historische dag, waar hopelijk iedereen (bezoekers en partners) met genoegen op kan terugkijken. We kijken uit naar de zeventiende editie die begin november 2022 zal plaatsvinden in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Het thema “High Performance” staat nog niet volledig vast, maar we denken in de richting van optimalisatie van prestaties, processen, mensen en systemen. Een breed thema met veel aanknopingspunten voor credit (risk) management. Bent u werkzaam als Credit of Finance Manager, zet de datum dan alvast in uw agenda!

Bron: VVCM / Credit Expo