Op dinsdag 8 november vond de 17e editie van Credit Expo 2022  plaats in 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch. “Nadat we de coronacrisis min of meer achter ons gelaten hebben, doet zich in 2022 een nieuwe crisis voor in de vorm van een oorlog in Oekraïne, een energiecrisis en torenhoge inflatie”, aldus dagvoorzitter Jan Heinen, die de 17e Credit Expo opende. Dat de Nederlandse Credit Management sector momenteel voor grote uitdagingen staat valt niet te ontkennen.

Jan Heinen (Finance on a Mission) en Paul Rulkens (The High Performance Mastermind)

Oplopende faillissementscijfers en een toenemend aantal huishoudens en bedrijven met financiële problemen betekent alle hens aan dek voor creditmanagers. Paul Rulkens, keynote en High Performance specialist, had echter een aantal goede adviezen in petto voor de aanwezige bezoekers. Met de term ‘kalkoen denken’ kreeg hij de sfeer er goed in. Volgens Paul kom je als organisatie uiteindelijk tot High Performance door doelen helder te stellen, strategisch te stoppen en iedere dag te beginnen met je eigen ‘kikker’ op te eten. De presentatie van Paul zette de aanwezigen aan het denken.

Sfeerimpressie Credit Expo 2022

In totaal wisten 950 credit management professionals de weg naar 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch te vinden. Met 42 standhouders, een gevarieerd aanbod van creditmanagement bedrijven en ruim 30 presentaties was er voor de bezoekers meer dan genoeg te kiezen en te ontdekken. Vorig jaar was al duidelijk dat 1931 als locatie goed in de smaak viel. De ruimte, de lichtinval (daglicht), de aangename akoestiek en de indeling werden door velen als positief ervaren. De opzet geeft je als bezoeker de ruimte om je vrij te bewegen, even rustig te gaan zitten of een gesprek aan te knopen. Met de twee cateringeilanden en twee (gratis) waterpunten werd ook de interne mens op zijn/haar wenken bediend. Er heerste een fijne sfeer en er werd ook veel gelachen, wat duidelijk te zien is op de vele foto’s die gedurende de dag door Sophie Spiessens (jawel, de dochter van onze Belgische collega Bart Spiessens) gemaakt zijn. Zie ook “Fotoverslag, Aftermovie & Presentaties” hieronder.

Naast het centrale thema was er veel aandacht voor automatisering, kunstmatige intelligentie, (dynamische) betalingsregelingen en sociaal verantwoord incasseren. Verder waren er diverse rondetafelsessies, waar inhoudelijk diep werd ingegaan op thema’s als hoe de creditmanager zich kan ‘wapenen’ tegen een aankomende recessie, hoe automatisering kan bijdragen aan het robuuster en flexibeler maken van het order to cash proces en hoe de vaardigheden en kennis van creditmanagement professionals verbeterd kunnen worden. Uiteindelijk gaat het altijd om de kernvraag hoe credit management zowel voor de organisatie als voor de klant waarde kan creëren en kan bijdragen aan het behalen van (duurzame) resultaten.

VVCM Credit Management Awards 2022

Tijdens Credit Expo is Syncasso uitgeroepen tot winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2022 met de inzending “Syncasso Goed Geregeld“. De felbegeerde titel VVCM Credit Manager van het Jaar 2022 ging naar Martin Neef, Head of Payment & Collections bij Vattenfall.

V.l.n.r. Martin Neef (Vattenfal), Vijay Gangadin, Henk Heinhuis, Casper Sonnega (juryleden VVCM) en Joop Tromp (Syncasso)

Fotoverslag, Aftermovie & Presentaties

Een uitgebreid fotoverslag van Credit Expo 2022 kunt u vinden op de facebookpagina van Credit Expo en een filmverslag kunt u hieronder bekijken. De presentaties worden niet online beschikbaar gesteld. Als u echter een specifieke presentatie wilt ontvangen van een sessie die u heeft bijgewoond, dan kunt u een mail sturen naar info@creditexpo.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Credit Expo 2023 | Thema: Duurzaamheid

Na de Award uitreikingen werd de 17e editie van Credit Expo afgesloten met de bekende netwerkborrel. Het was een bruisende dag, waar hopelijk iedereen met genoegen op kan terugkijken. We kijken uit naar de achttiende editie, die op dinsdag 7 november 2023 zal plaatsvinden in 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch. Het centrale thema in 2023 is “Duurzaamheid”, een onderwerp waar de Nederlandse Credit Management sector dagelijks mee te maken heeft en dat aansluit bij actuele maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Zet dinsdag 7 november 2023 alvast in uw agenda!

Bron: Credit Expo