Ruim 170 creditmanagement professionals kwamen op donderdag 9 mei samen voor het  delen van kennis en om contact te leggen met 15 innovatieve creditmanagement bedrijven op het Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector 2019. Het centrale thema van het congres was ‘Klantbehoud en financieel resultaat’.

Het congres vond plaats in het Spant! in Bussum. Door de compacte netwerkruimte en de open indeling heerste er een prettige sfeer. Het fotoverslag van het jaarcongres kunt u op onze facebookpagina bekijken.

Vroegsignalering “voorkomen is beter dan genezen”

Na de plenaire opening door dagvoorzitter Coen Braan ging het congres van start met keynote spreker Bart Nieuwstraten, die tijdelijk door ING is gedetacheerd bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) als Programmamanager Vroegsignalering.

Bart hield een boeiend betoog over de pilot vroegsignalering, waar alle Nederlandse grootbanken, NVB, SchuldenlabNL, Geldfit, fiKks en Moedige Dialoog bij betrokken zijn. De focus van de pilot ligt op mensen met beginnende financiële problemen. Door samen te werken en te experimenteren moet een antwoord gegeven worden op vragen als:

  • Hoe kunnen we succesvol klanten met beginnende financiële problemen identificeren,
  • en toeleiden naar passende hulp die werkt,
  • en zo schuldzorgen voorkomen?

Voor meer informatie over de pilot of als u op de hoogte wilt blijven kunt u een e-mail sturen naar bart.nieuwstraten@ing.com of ga naar: www.schuldenlab.nl.

Tijdens het congres waren er 16 specialistische sessies in blokken van vier (parallelsessies), waarin een breed palet van onderwerpen aan bod kwam, zoals: diverse praktijkcases, gedragsinzichten in de incassopraktijk, kunstmatige intelligentie en klantbehoud, toekomstbestendige facturatie, credit management software, omdenken, sociaal en probleemoplossend incasseren, de toegevoegde waarde van huisbezoeken en het voorkomen van escalatie van betalingsachterstanden, schuldhulpverlening en andere aan credit management gerelateerde onderwerpen.

Door de diversiteit aan onderwerpen en sprekers uit diverse sectoren was er voor elk wat wils. De keynote aan het eind van de dag werd verzorgd door Arjan Visser, Credit Manager Mass Market bij KPN. Arjan gaf het publiek een kijkje in de keuken hoe KPN digitalisering toepast om escalatie van financiële problemen bij klanten te voorkomen. De focus ligt daarbij op:

  • het creëren van rust (bevriezen bestaande schulden, wat kan wel worden betaald?),
  • duidelijkheid (eenvoud, automatisering, digitalisering) en
  • voorspelbaarheid (heldere afspraken, hoe zien de toekomstige maandlasten eruit?).

Het recent ondertekende convenant met de NVVK werd in dit kader ook nader toegelicht. Kortom, het was een dag met veel keuze voor de aanwezige bezoekers.
De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.


Partners Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector 2019

Het jaarcongres is mogelijk gemaakt door de volgende partners: 

Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector 2020

De tweede editie van het Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector staat gepland op donderdag 23 april 2020. De voorbereidingen starten in het najaar van 2019. Heeft u interesse in deelname als partner of heeft u tips voor de organisatie voor wat betreft sprekers of onderwerpen die tijdens het congres aan bod zouden moeten komen? We horen het graag via: info@nlacademy.nl 

Bron: Creditexpo.nl