De stemming onder consumenten is in februari 2021 niet veranderd in vergelijking met een maand eerder, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen kwam net als in januari 2021 uit op -19.

Met -19 lag het consumentenvertrouwen in februari ver onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-7). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Stemming consumenten over economisch klimaat iets verslechterd

Consumenten oordeelden in februari iets negatiever over de economie dan in januari. De deelindicator economisch klimaat ging van -39 naar -41. Consumenten waren zowel over de economie in de komende twaalf maanden als over de economie in de afgelopen twaalf maanden een fractie negatiever.

Koopbereidheid iets verbeterd

De koopbereidheid kwam in februari uit op -5, tegen -6 in januari. Consumenten waren iets optimistischer over de financiële situatie in de komende twaalf maanden maar even negatief over de financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten iets minder ongunstig dan in januari.

Bron: CBS