De stemming onder consumenten verbetert in juni, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 0, tegen -3 in mei. Dat betekent dat er in juni evenveel optimisten als pessimisten zijn. Vooral het oordeel over het economisch klimaat verbetert.

Met 0 ligt het consumentenvertrouwen in juni boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-4). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Positiever over economisch klimaat, koopbereidheid minder negatief

De deelindicator Economisch klimaat verbetert in juni. Deze deelindicator komt uit op 2, tegen -2 in mei. Consumenten oordelen in juni minder negatief over de economie in de komende twaalf maanden en positiever over de economie in de afgelopen twaalf maanden.

De koopbereidheid neemt ook iets toe in juni. Deze deelindicator staat op -2, tegen -3 in mei. Het oordeel van consumenten over hun financiële situatie in zowel de komende twaalf maanden als in de afgelopen twaalf maanden verbetert. Ook vinden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen gunstiger.

Bron: CBS

Gerelateerd nieuws:

CBS: “Consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger in april