Wat is nu eigenlijk goed debiteurenbeheer? Een vraag waar The Blue Factor wel antwoord op weet. Lees hieronder een uitgebreide uitleg over goed debiteurenbeheer.

Wat is debiteurenbeheer?

De term debiteurenbeheer omvat alle bezigheden waarmee je ervoor zorgt dat de openstaande facturen worden betaald door de klanten. Een debiteur is een persoon of partij die (achterstallige) betalingen heeft openstaan.

Betrouwbaar en consequent debiteurenbeheer kan je een hoop gedoe schelen. Consequent debiteurenbeheer zorgt er namelijk voor dat je jouw geld op tijd binnenkrijgt! Het kan zijn dat jouw debiteurenbeheer nog niet consequent is opgezet. Dit kan late betalingen tot gevolg hebben en daarmee kan gebrek aan liquide middelen ontstaan.  Dit kan ervoor zorgen dat jij zelf in de problemen komt. Dit kan makkelijk worden voorkomen met consequent debiteurenbeheer, zoals bij The Blue Factor. Als je al jouw zaken rondom inkomende betalingen goed geregeld wilt hebben, dan kan je niet onder debiteurenbeheer uit!

Wat is het belang van debiteurenbeheer? 

Niet al jouw debiteuren zullen je facturen netjes (op tijd) betalen. Er is een kans dat je factuur langs meerdere stakeholders moet voordat deze betaalbaar wordt gesteld. Ook kan het zijn dat de financiële administratie van geen kanten klopt. Of dat er geen geld beschikbaar is om jouw factuur te betalen.

Wat veel problemen voorkomt, is het voeren van een strak debiteurenbeleid. Dit voorkomt dat je zelf in de geldproblemen komt. Ook kan het schelen om gebruik te maken van factoring. Door gebruik te maken van factoring kan je jouw openstaande factuur verkopen en heb je binnen 24 uur 100% van het factuurbedrag op jouw rekening staan.

Vijf tips voor goed debiteurenbeheer

Een keertje wat tijd kwijt zijn aan de financiële administratie is toch al meer dan genoeg? Veel ondernemers zullen zo denken. Met behulp van de volgende vijf tips zul je later niet nog eens extra tijd kwijt zijn voor de financiële administratie.

  1. Bekijk of je potentiële opdrachtgever er financieel gezond voor staat.
  2. Zet elke opdracht zwart-op-wit, zodat je het later altijd terug kan vinden: afspraak is afspraak.
  3. Als de dienst of het eindproduct is geleverd, stuur dan gelijk je factuur op! Des te langer je zelf wacht, des te later jouw opdrachtgever/klant betaalt.
  4. Zorg ervoor dat je elke week tijd wat vrijmaakt voor debiteurenbeheer. Zo heb je eerder in de gaten wanneer er achterstallige betalingen zijn.
  5. Stuur betalingsherinneringen en wees hier consequent in naar jouw opdrachtgevers/klanten.

Over The Blue Factor

The Blue Factor zorgt dat jij niet meer liquiditeitsproblemen komt. Door gebruik te maken van factoring kan jouw bedrijf groeien! Je facturen wordt binnen 24 uur betaald. Als je voor elf ‘s ochtends factureert dan ontvang je dezelfde dag het geld nog op je rekening. Daarnaast zit je niet vast aan omzetverplichtingen of doorlopende kosten. Klinkt dit niet geheel zorgeloos? Kijk voor meer informatie op: The Blue Factor.

Bron: The Blue Factor