De Nederlandse bedrijven DSM, Unilever en Signify zijn uitgeroepen tot de meest duurzame bedrijven van hun sector wereldwijd. Dat is gisteren bekend gemaakt door de Dow Jones Sustainability World Index. VNO-NCW is trots dat Nederlandse bedrijven al jaren een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid vervullen.

Nederlands onderonsje

Unilever werd opnieuw de beste bevonden in de categorie ‘personal’. En Signify, voorheen Philips Lightning, is het wereldwijd duurzaamste bedrijf in de groep ‘electrical – components & equipment’. En in de categorie ‘chemicals’ is de duurzaamheidsstrijd al jaren een Nederlandse aangelegenheid tussen DSM en AkzoNobel. Dit jaar mag DSM zich ‘industry leader’ noemen.

Industry leaders

Naast DSM, Unilever en Signify staan ook ABN AMRO, Ahold Delhaize, AkzoNobel, ASML, ING, KPN, NN, Koninklijke Philips, PostNL, Randstad en Shell in de wereldwijde Sustainability World Index. SBM Offshore en Wereldhave staan alleen in de Europese index. Dit jaar zijn er geen 24 overkoepelende ‘industry groups’ meer, waardoor er nu maar liefst 60 ‘industry leaders’ zijn.

Sustainability World Index

De Dow Jones Sustainability World Index geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken, milieu en duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en vormt een leidraad voor veel beleggers die duurzaamheid meenemen in hun investeringsoverwegingen.

Bron: VNO-NCW