Voor het digitaliseren van het facturatie- en betaalproces gaat de VVCM gebruik maken van AcceptEmail.

Leden van VVCM kunnen vanaf dit jaar de jaarlijkse contributiebijdrage met behulp van een AcceptEmail betalen.

Begin februari wordt bij alle leden voor het eerst een AcceptEmail afgeleverd op het e-mailadres dat bij de ledenadministratie van de VVCM bekend is. Met enkele muisklikken kan de ontvanger vanuit de AcceptEmail het openstaande bedrag betalen via iDeal, dat automatisch en op betrouwbare wijze is gekoppeld met het elektronisch bankierenpakket van zijn bank. Factuurgegevens en betalingskenmerk worden automatisch meegenomen in het betaalproces. Hierdoor gaat betalen sneller en zijn mismatches in de verwerking bij de VVCM uitgesloten.

Via het betaalstrookje in de originele AcceptEmail is direct te zien of een betaling is geslaagd. Elke AcceptEmail bevat een beveiligd en dynamisch betaalstrookje, dat aan zowel de betaler als de verzender altijd de 100% accurate status van de betaling weergeeft; dat kan blauw zijn (te betalen) of groen (betaald).

Krachtige tool bij credit management

AcceptEmail wordt inmiddels door meer dan 140 ondernemingen uit het Nederlandse bedrijfsleven veelvuldig toegepast als initiële betaalmethode en bij herinneringen, mislukte incasso’s of betaalregelingen. AcceptEmails worden gemiddeld genomen 10 tot 14 dagen sneller betaald dan de traditionele variant. Energiebedrijven, overheden, verzekeraars, internetproviders, telecom operators, reisbureaus en uitgevers passen AcceptEmail al toe in hun facturatieproces. Meer dan 4.000 agents gebruiken AcceptEmail dagelijks in hun contact met klanten.

Over AcceptEmail

AcceptEmail is de digitale acceptgiro en de standaard voor factureren en betalen via e-mail. Vanuit een gestandaardiseerde en veilige email betaalt de klant met enkele klikken veilig via iDEAL of credit card. De klant hoeft niets over te typen, want de betalingsgegevens worden automatisch overgenomen. Na betaling geeft de email in kleur en tekst aan dat er betaald is. AcceptEmail is daarmee een voorde hand liggend alternatief voor de papieren acceptgiro, die nu vaak wordt overgetikt in internetbankieren. Handmatige overschrijvingen en papierverslindende facturen behoren met AcceptEmail tot het verleden.

 

Bron: www.creditexpo.nl