In deze tijd hebben we te maken met oorlog en een daaruit voortvloeiende energiecrisis, waardoor het (internationaal) zakendoen nog risicovoller is geworden.

Economieën en markten bewegen alle kanten op, vooral onvoorspelbaar, waardoor er veel meer behoefte is aan zekerheden bij het zakendoen. Het verkrijgen van deze zekerheden is niet eenvoudig, maar gelukkig niet onmogelijk. Een aantal opties, zoals een Letter of Credit, Documentair Incasso, (Bank) Garanties, Factoring en Kredietverzekering zullen tijdens deze Expert Talk worden besproken.

Is een tool als een Letter of Credit niet heel erg outdated?

Absoluut niet, sterker nog deze zekerheidstelling werd al 800 jaar na Christus gebruikt bij Chinese handelstransacties voor het garant stellen van betaling voor de verkopende partij…….. al zou dat toentertijd op perkament geschreven zijn geweest.

Vandaag de dag worden LC’s nog steeds gebruikt bij handelstransacties. Maar ondanks het lange bestaan en gebruik van een LC, blijft het een foutgevoelig proces. Zowel in het voortraject als bij de afwikkeling dient goed nagedacht te worden over de voorwaarden en de haalbaarheid. Indien daar niet aan voldaan wordt loopt de verkopende partij alsnog een risico. Ontdek er alles over tijdens deze Expert Talk.

Experts

  • Xander Michon, Credit Management expert bij SOA People
  • Joan Knight, Business Consultant Credit Management bij SOA People

Datum & Tijd

Donderdag 8 december 2022 om 11:00 uur

Wilt je deze Expert Talk graag bijwonen?

Klik hier om gratis aan te melden

Graag tot ziens op donderdag 8 december aanstaande om 11 uur!

Bron: Credit Expo / SOA People