Dit jaar vindt de Week van het geld plaats van 25 tot en met 29 maart 2019. In deze themaweek geven professionals uit diverse (financiële) branches gastlessen op scholen door het hele land. Het doel van het project is om leerlingen al op jonge leeftijd om te leren gaan met geld, zodat zij daar als volwassenen de vruchten van plukken.

Ook de KBvG doet dit jaar weer mee met de Week van het geld door het aanbieden van gastlessen op het voortgezet onderwijs en het MBO. Doordat deurwaarders dagelijks bij mensen thuiskomen zijn zij niet alleen bij uitstek de specialist in het beslag- en executierecht, maar hebben zij tegelijkertijd een hulpverlenende rol bij het signaleren van schuldenproblematiek. Vanuit die maatschappelijke rol kunnen deurwaarders ook gastlessen verzorgen, waarin door hen uitleg wordt gegeven over de gevolgen van niet-betalen en wat de wegen zijn bij al ontstane schuldenproblematiek, maar ook hoe schulden kunnen worden voorkomen.

Wilt u ook een gastles verzorgen op de school van uw zoon of dochter of wellicht op een school in uw omgeving? Mail dan naar kbvg@kbvg.nl, zodat wij u zo nodig (materieel) kunnen ondersteunen.

Voor meer informatie over de Week van het geld lees hier verder.

Bron: KBvG