Vanaf nu kunnen Nederlandse consumenten ook via iDEAL betalen op de mobiele website van wehkamp.nl. Daarmee wordt het voor de klanten van het grootste online warenhuis van Nederland mogelijk om snel en veilig, altijd en overal online aankopen te doen met de mobiele telefoon.

Wehkamp.nl is de eerste grote webwinkel van Nederland die haar klanten de nieuwe mobiele betaalmogelijkheid biedt. Omdat iDEAL is gebaseerd op de beveiligingstechnieken van internetbankieren is het net zo veilig en betrouwbaar als internetbankieren. Het maakt niet uit of een betaling vanaf een vaste computer of mobiele telefoon wordt verricht.

Sterke groei mobiele kanaal

De omzet via de mobiele website van wehkamp.nl is sinds de start in 2009 explosief gegroeid. Het afgelopen jaar kwam inmiddels 7% van de omzet via het mobiele kanaal.  “Tot dusver konden onze klanten via m.wehkamp.nl alleen betalen via een beperkt aantal betaalmogelijkheden, waarvan acceptgiro de belangrijkste was. Vanaf vandaag komt daar met iDEAL de meest gebruikte online betaalmethode bij. Ik verwacht dan ook dat dit wederom een enorme boost gaat geven aan onze omzet.” aldus Dirk van den Bogaart, woordvoerder van wehkamp.nl.

iDEAL

iDEAL is een initiatief van de gezamenlijke banken en is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een veelgebruikte methode om te betalen op internet. Bij iDEAL wordt de gebruiker geleid naar een pagina van de eigen bank. Het gebruiksgemak dat wordt geboden verschilt per bank. Sommige banken bieden de standaard desktop oplossing. Andere banken bieden een website die is aangepast aan de mobiele telefoon, dit maakt betalen op de mobiele telefoon voor klanten makkelijker.

Bron: APS