Creditcubes en Mail to Pay zijn dit jaar de twee definitief genomineerden voor de VVCM Credit Management Innovation Award. De winnaar van de prestigieuze prijs wordt donderdag 8 november tijdens de Credit Expo bekendgemaakt.

De award is bedoeld voor organisaties die met succes een nieuw product of nieuwe dienst hebben ontwikkeld dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop credit management plaatsvindt. De onafhankelijke jury, bestaande uit Jan Ambergen (Treasury Director / Global Credit & Working Capital International Flavors & Fragrances), Jean Gieskens (Hoofddocent VVCM Opleidingen), Kees van den Heuvel (Winnaar VVCM Credit Management Innovation Award 2017), Cees Jansen (Voorzitter VVCM), Connie Maathuis (Directeur Nederlandse Vereniging van Incasso-Ondernemingen – NVIO) en Casper Sonnega (Director Collections & Recovery Santander Consumer Finance Benelux BV), heeft de twee nominaties geselecteerd uit alle ingezonden praktijkcases. In alfabetische volgorde:

Creditcubes

Credit Managers hebben behoefte aan inzicht in de effectiviteit van de processen. De standaard rapportages uit Credit Management of Financiële systemen geven veelal onvoldoende inzicht, zijn inconsequent en/of onvolledig. Eigenlijk kunnen we stellen dat Credit Management Reporting veelal IT based i.p.v. Business based is. IT (on)mogelijkheden bepalen waarop je kúnt sturen i.p.v. de Business waarop je wílt sturen. Het maken van goede Credit Management rapportages is een kunst apart… Creditcubes is een multi-tenant SaaS oplossing met een unieke kwalitatief hoogwaardige database structuur. Hierop is een report-engine aangesloten waaruit met één druk op de knop consistente rapportages kunnen worden gerealiseerd. Credit Managers beschikken met de oplossing over stuurinformatie die daadwerkelijk inzicht geeft in de effectiviteit van het Credit Management proces.

 

Mail to Pay

Veel bedrijven actief in de consumentenmarkt hebben problemen met het beheer van grote hoeveelheden betalingsregelingen. Zo’n regeling is een uitkomst voor de klant, maar als de regeling niet goed wordt nagekomen, is het een extra kostenpost voor het bedrijf. Om dat probleem op te lossen, heeft Mail to Pay een zelflerende regelingenbot ontwikkeld. Deze software beheert betalingsregelingen voor schuldeisers en houdt met vriendelijke mobiele herinneringen en dynamische aflossingsmogelijkheden debiteuren scherp én gemotiveerd gedurende de looptijd van de betalingsregeling. Met het inzetten van de regelingenbot worden betalingsregelingen tussen de 10 en 25 procent beter nagekomen.

 

Casepresentatie en uitreiking

Tijdens de Credit Expo op donderdag 8 november 2018 zullen de genomineerden hun case in maximaal 15 minuten presenteren. Aansluitend is er 5 minuten de tijd waarin de juryleden en publiek in de zaal vragen kunnen stellen. De casepresentaties staan gepland van 14.45 tot 15.30 uur in zaal 8. Aan het einde van de dag kiest de jury de winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2018. De uitreiking van de VVCM Credit Management Innovation Award is om 17.00 uur op de beursvloer van de Credit Expo, voorafgaand aan de afsluitende netwerkborrel. Bent u erbij?