Atradius, Nederlands grootste kredietverzekeraar, benoemt dit voorjaar Bert Bruning tot Directeur Atradius Dutch State Business en Tom Kaars Sijpesteijn tot Directeur Atradius Nederland. Johan Schrijver, de huidige directeur van Atradius Dutch State Business, gaat per 1 oktober 2013 met pensioen.

Na meer dan 37 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt gaat Johan Schrijver – Directeur Atradius Dutch State Business – per 1 oktober 2013 met pensioen. Tot die tijd blijft hij aan het hoofd van Atradius Dutch State Business staan, waarbij hij geleidelijk zijn taken zal overdragen aan Bert Bruning. Johan begon zijn carrière bij NCM – rechtsvoorganger van Atradius – en klom op tot de positie van Directeur van Atradius Dutch State Business. Johan is president van de Berner Unie en lid van diverse externe comités op het gebied van exportkredietverzekering en internationale handel.

Om een soepele overgang te waarborgen tot dat Johan met pensioen gaat, zal Bert Bruning per 1 april met zijn werkzaamheden bij Atradius Dutch State Business beginnen voordat hij per 1 oktober de verantwoordelijkheden van Johan overneemt. Bert is in november 1980 bij Atradius begonnen. In 32 jaar heeft hij diverse posities in diverse units vervuld, onder meer bij Incasso, Claims en IT, Sales en Externe Betrekkingen Nederland en  Underwriting. In zijn rol van Regional Unit Director Global heeft Bert de Global units in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië opgezet. In 2006 werd hij benoemd tot Directeur Atradius NL.

Tom Kaars Sijpesteijn zal Directeur van Atradius Nederland worden. Hij zal per 1 april de verantwoordelijkheden van Bert Bruning overnemen. Om zich goed voor te bereiden op zijn nieuwe rol zal hij in het eerste kwartaal van dit jaar al beginnen met zich in te werken. Tom kwam in 1995 bij Atradius in dienst als Account Manager. Van 2000 tot 2004 was hij hoofd van Global Sales, gestationeerd in Londen. Vervolgens had hij twee jaar de positie van Manager voor Global in Zwitserland waar hij de Sales- en Marketingactiviteiten heeft opgezet. In 2006 werd hij Regional Unit Director Global in Amsterdam, verantwoordelijk voor de Multinational Business Unit en hoofd van Sales en Service in Nederland, Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

Andreas Tesch, Chief Market Officer van Atradius, licht de benoemingen toe: “Bert is met zijn brede en internationale ervaring en toewijding de perfecte match voor zijn nieuwe rol bij Atradius Dutch State Business. Ook Tom heeft zijn sporen bij Atradius inmiddels ruimschoots verdiend en wij vertrouwen erop dat hij een sterke opvolger van Bert zal zijn. De doorstroming van Bert en Tom naar hun nieuwe posities illustreert het belang dat Atradius hecht aan het bieden van interne groeimogelijkheden en het behouden van medewerkers om continuïteit in de marktbenadering, het begrijpen van de behoeften van de klant en het dichtbij de klant opereren veilig te stellen. Johan’s uitmuntende prestaties en toewijding hebben ervoor gezorgd dat Atradius Dutch State Business een gekende partij is bij het ondersteunen van de internationale handel van Nederlandse bedrijven. Uiteraard zullen wij bij zijn pensionering op gepaste wijze afscheid van hem nemen.”

Bron: www.creditexpo.nl