Op donderdag 8 november aanstaande wordt tijdens de Credit Expo 2018 voor de tweede keer de VVCM Credit Manager van het jaar Award uitgereikt. Vanaf nu is het mogelijk om kandidaten voor deze vakprijs voor te dragen, want de pre-nominatie is gestart!

Tijdens de vorige editie van de Credit Expo in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein won Laurette Fettig, Teammanager Credit Management & Payments bij E.ON, de felbegeerde titel VVCM Credit Manager van het Jaar.

De VVCM Credit Manager van het jaar Award is bedoeld om credit managers die uitzonderlijke presentaties op het vlak van credit (risk) management hebben geleverd te eren voor hun bijdrage aan de professionalisering van het vakgebied.

Uit de ingezonden cases selecteert een deskundige jury drie genomineerden. Alle genomineerden worden vervolgens uitgenodigd om de VVCM CashGame® te spelen. De score die daarin wordt behaald weegt mee in de beoordeling.

Alle drie genomineerden hebben tevens, tijdens de Credit Expo 2018 in een break-out zaal, gelegenheid om hun case in maximaal 10 minuten te presenteren aan de jury en bezoekers van de Credit Expo. Aan het einde van de dag kiest de jury de winnaar van de VVCM Credit Manager van het jaar Award 2018.

Wie zijn de juryleden?

  • Cees Jansen, Voorzitter Vereniging Voor Credit Management (VVCM)
  • Jean Gieskens, Hoofddocent VVCM opleidingen CCP, CCC en CCM
  • Casper Sonnega, Director Collections & Recovery Santander Consumer Finance Benelux BV
  • Connie Maathuis, Directeur Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso Ondernemingen (NVIO)
  • Jan Ambergen, Treasury Director / Global Credit & Working Capital International Flavors & Fragrances

Waar is de jury de naar op zoek?

Het omlaag brengen van de DSO, het minimaliseren van kredietrisico’s, het optimaliseren van het werkkapitaal. Allemaal taken waar Credit Managers zich mee bezig houden. Een potentiële winnaar van de VVCM Credit Manager van het jaar Award doet dit onder meer door:

  • het opstellen van een goed doordachte credit policy en deze consequent uit te voeren door de gehele organisatie;
  • workflows zoveel mogelijk te digitaliseren en te automatiseren door de inzet van innovatieve tools;
  • hick-ups in het order-to-cash proces op te sporen en te elimineren;
  • nauw samen te werken met de afdelingen sales en marketing om het bedrijfsresultaat te optimaliseren;
  • het topmanagement van strategisch advies te voorzien over kansen en bedreigingen ten aanzien van het werkkapitaal en de cashflow.

Meedingen naar de titel VVCM Credit Manager van het jaar 2018?

Het is vanaf nu mogelijk om kandidaten voor te dragen ter nominatie voor de VVCM Credit Manager van het jaar Award. Heeft u als Credit Manager binnen uw bedrijf bijzondere resultaten behaald of heeft u iemand op het oog? Meld u hier aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Lydia de Wit, Verenigingsmanager VVCM
T: 0346 – 55 80 50
E: secretariaat@vvcm.nl

Bron: VVCM