Op dinsdag 8 november zal tijdens Credit Expo 2022 in congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch voor het eerst sinds het einde van de coronacrisis de VVCM Credit Manager van het Jaar Award weer worden uitgereikt .

De VVCM Credit Manager van het Jaar Awad is Nederlands meest prestigieuze prijs voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van Credit Management. De laatste keer dat deze Award is uitgereikt was in het pre-coronajaar 2019. Toen won Jolanda Ooteman European Project Manager AR and Credit Management bij LKQ Europe de felbegeerde titel “VVCM Credit Manager van het Jaar”.

De VVCM Credit Manager van het jaar Award is bedoeld om Credit Managers die uitzonderlijke projecten en/of presentaties op het vlak van Credit (Risk) Management hebben geleverd binnen hun organisatie te eren voor hun bijdrage aan de verdere professionalisering van het vakgebied. Het bestuur van de VVCM en de redactie van “De Credit Manager” zijn momenteel op zoek naar kandidaten voor de Award.

Het omlaag brengen van de DSO, het minimaliseren van kredietrisico’s, het optimaliseren van het werkkapitaal, naadloze afstemming met andere bedrijfsonderdelen en processen en aandacht voor maatschappelijke impact. Het zijn allemaal taken waar de moderne Credit Manager zich mee bezighoudt. Een potentiële winnaar van de VVCM Credit Manager van het jaar Award doet dit onder meer door:

  • Het opstellen van een goed doordachte credit policy en deze consequent uit te voeren door de gehele organisatie;
  • Workflows te digitaliseren en te automatiseren door de inzet van innovatieve tools;
  • Hick-ups in het order-to-cash proces op te sporen en te elimineren;
  • Nauw samen te werken met de andere afdelingen waaronder marketing en sales om het bedrijfsresultaat te optimaliseren en de strategische doelstellingen te behalen;
  • Het topmanagement van strategisch advies te voorzien over kansen en bedreigingen ten aanzien van het werkkapitaal en de cashflow.

Meedingen naar de titel VVCM Credit Manager van het jaar 2022?

Het is vanaf nu mogelijk om kandidaten voor te dragen ter nominatie voor de VVCM Credit Manager van het jaar Award. Heeft u als Credit Manager binnen uw bedrijf bijzondere resultaten behaald of heeft u iemand op het oog? Stuur dan vandaag nog een mail naar de VVCM, Annika Piël via: secretariaat@vvcm.nl 

Bron: Creditexpo.nl