Xerox Nederland, onderdeel van de multinational in document management en business process outsourcing, gaat haar facturen aanbieden via de InvoicePortal van Anachron.

Met  deze stap verwacht Xerox het bestaande order-to-cash proces efficiënter, milieubewuster en gebruiksvriendelijker te maken voor haar klanten en medewerkers.

Met InvoicePortal, de e-invoicing oplossing van Anachron, kan Xerox op eenvoudige wijze aan haar klanten elektronisch facturen versturen in elk door de klant gewenste formaat.  De flexibiliteit en schaalbaarheid van Anachron’s InvoicePortal zijn voor Xerox van groot belang.

Xerox verstuurt grote aantallen facturen waarbij klanten verschillende wensen hebben ten aanzien van het formaat van de factuur en de manier van aflevering. De InvoicePortal kan deze volumes met gemak aan en biedt standaard zeer veel opties voor de aflevering bij de klant: bijvoorbeeld via een e-mail met pdf, via de Digipoort of direct in het ERP-systeem.

Frank Hoekstra, CEO van Anachron: “Door onze koppeling met Digipoort (het elektronische factuurloket van de Nederlandse overheid) en Peppol (eenzelfde loket, maar dan van de Europese overheid) kan Xerox nu ook elektronische facturen leveren aan haar overheidsklanten. Daarnaast biedt InvoicePortal de mogelijkheid om te gaan werken met andere order-to-cash services zoals credit management. Het opvolgen van facturen tot betaling is volledig geïntegreerd in InvoicePortal.”

Bron: www.creditexpo.nl