Door de stijgende prijzen is de economische markt is van grote invloed op credit management. Zo is het belangrijk dat credit managers de financiële gezondheid van klanten extra in de gaten houden en controleren, om te bepalen of klanten in staat zijn om hun schulden te betalen. Daarnaast moeten zij hun strategieën aanpassen om ervoor te zorgen dat hun organisatie geen risico loopt. Ben jij een startende credit manager? En kun je tips gebruiken voor het verminderen van kredietrisico’s? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Technologische veranderingen

In het huidige zakelijke klimaat is het belangrijker dan ooit om een goede credit management strategie te hebben. Daarnaast is het belangrijk om de portefeuille van klanten in de gaten te houden en duidelijk beeld te hebben van de kredietwaardigheid van toekomstige klanten. Dit wordt gevolgd door het opstellen van een goede credit management strategie. Hierbij is het raadzaam om in te spelen op elke technologische verandering in credit management, omdat er verschillende technologische veranderingen zijn die het credit management proces kunnen beïnvloeden. Het gebruik van data-analyse is er één van. Data-analyse helpt om het credit management processen te verbeteren door middel van nauwkeurige inzichten. Met behulp van data-analyse kunnen de beste beslissingen genomen worden over de toekenning van een krediet aan klanten. Daarnaast wordt automatisering ook steeds meer gebruikt in credit management. Dit helpt bij het stroomlijnen van credit management processen, door het verlichten van de handmatige processen. Wist je dat automatisering ook op een andere manier handig kan zijn? Het helpt namelijk ook bij het beheren van de kredietrisico’s van een bedrijf. Doordat risico-analyses nauwkeuriger worden, kun je als credit manager klanten helpen om te anticiperen op mogelijke verliezen.

Routinematig klussen 

Het is belangrijk dat er ook routines worden gevolgd om de financiële gezondheid van klanten te waarborgen. Hiervoor kunnen routinematige klussen wordt uitgevoerd. Bij deze klussen gaat het om het controleren van kredietwaardigheid, het beoordelen van kredietrisico’s, het bewaken van kredietlimieten en het uitvoeren van kredietanalyse. Voor credit managers betekent dit ook dat er geïnvesteerd moet worden in krediet software, omdat dit een grote hulp is bij het beheren van kredietportefeuilles en het identificeren van kredietrisico’s.

Een lange termijn investering

Investeren in obligaties is een populaire manier om geld te verdienen. Wanneer klanten willen investeren in obligaties, kun jij hen het advies geven dat zij nodig hebben om de juiste keuzes te maken. Hierbij zul je de waardering en de kredietwaardigheid van de obligatie beoordelen, maar ook de lening eisen en de financiële prestaties van het bedrijf dat de obligatie uitgeeft. Houdt hierbij de marktomstandigheden in gedachten en beoordeel economische vooruitzichten voordat de klant deze investering doet. Gezien het investeren in obligaties een lange termijn investering zijn, is er ook een passende een lange termijn strategie nodig. 

Samenvattend, door de stijgende prijzen speelt de huidige economie een grote rol in creditmanagement. Zo zijn er technologische veranderingen waarop ingespeeld kan worden, om het credit management proces te verbeteren en routinematige klussen om dit efficiënter te laten verlopen. Willen klanten investeren in obligaties? Dan kun jij een nauwkeurig beeld voor hen schetsen, zodat zij weten wat dit voor hun financiële situatie betekent. 

Bron: Lequal