Na maanden van voorbereiding en interne audits is Arvato Financial Solutions in het bezit van de felbegeerde AFM vergunning! De Autoriteit Financiële Markten heeft de vergunning verleend voor het afhandelen en verstrekken van consumptief krediet en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst!

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een overheidsinstantie die de financiële markten in Nederland reguleert. Na de kredietcrisis zijn de eisen voor het verlenen van een vergunning voor het behandelen en verstrekken van een consumentenkrediet in Nederland sterk aangescherpt. Het verkrijgen van deze licentie dient als een kwaliteitskeurmerk en bewijst de betrouwbaarheid en integriteit van een bedrijf. Na de kredietcrisis heeft de AFM de beslissing genomen dat incassobureaus die consumentenkredietclaims verwerken een speciale vergunning van de AFM nodig hebben om die consumentenkredieten af ​​te mogen handelen. Hierop besloot het bedrijf een intensieve procesbeoordeling en audit te ondergaan die nodig waren om de licentie te verkrijgen.

“Met het ontvangen van de AFM vergunning voor het afhandelen en verstrekken van consumentenkredieten zijn we nu volledig in staat om toe te treden op de  financiële markt in Nederland, wat nieuwe zakelijke kansen biedt voor ons en onze klanten. Het biedt ons de flexibiliteit om nog sneller te groeien naar een stabiele en relevante incassopartij in Nederland en daarbuiten. We geloven dat we een nieuwe weg in kunnen slaan in de Nederlandse markt van Credit Management, door ons te concentreren op een ‘happy flow’ voor financiële transacties tijdens de gehele customer journey,” zegt Daniela Straube, Managing Director van Arvato Financial Solutions in Nederland.

Bron: Arvato Financial Solutions