Op 12 juni 2017 heeft de Europese Commissie de combinatie van Intrum Justitia en Lindorff goedgekeurd. De beslissing van de Commissie is afhankelijk van de verkoop van Lindorff’s business units in Denemarken, Estland, Finland en Zweden, evenals de activiteiten van Intrum Justitia in Noorwegen.

De gecombineerde organisatie zal door haar omvang en diversificatie ideaal gepositioneerd zijn om de sterke marktgroei in de Credit Management Services (CMS) industrie vast te houden. Door lokale krachten te bundelen, zullen zowel lokale als wereldwijde klanten profiteren van een sterk pan-Europees platform, een verbeterde dienstverlening, innovatieve oplossingen en ‘best-in-class’ compliance.

 

“Ik ben erg blij dat de combinatie van deze twee sterke bedrijven nu is goedgekeurd en dat we de transactie zoals gepland kunnen sluiten. De gecombineerde organisatie kan potentiële waarde leveren aan klanten, aandeelhouders en de samenleving door een zeer goed gepositioneerde en gerespecteerde speler in onze industrie te creëren, zowel wat betreft vaardigheden als onze geografische spreiding,’ zegt Lars Lundquist, voorzitter van de Raad van Bestuur in Intrum Justitia .

 

“Dit is de dag waarop we hebben gewacht. Deze twee bedrijven zijn een geweldige combinatie en zullen samen de toonaangevende speler binnen de credit management services industrie gaan vormen. Nordic Capital ziet ernaar uit om de gecombineerde organisatie als beursgenoteerd bedrijf te blijven ondersteunen en ziet het sterke potentieel voor verdere waardecreatie,” zegt Kristoffer Melinder, Managing Partner, NC Advisory AB, adviseur van het Nordic Capital Funds.

 

“Ik ben toegewijd aan het succes van deze combinatie en ik ben natuurlijk blij dat we nu de nodige goedkeuring van de Europese Commissie hebben. Het realiseren van het volledige potentieel van de gecombineerde organisatie zal een team inspanning zijn, ik trots ben om deze te mogen leiden zodra de transactie is gesloten”, zegt Mikael Ericson, CEO en voorzitter van Intrum Justitia.

 

Op 9 juni 2017 heeft de Raad van Bestuur van Intrum Justitia AB de beslissing aangekondigd dat Mikael Ericson de CEO en de voorzitter van het gecombineerde bedrijf zal zijn zodra de transactie is afgerond. De beslissing is genomen in overeenstemming met de voorgestelde nieuwe bestuursleden die op 7 juni 2017 door de Nominatiecommissie zijn benoemd. Per E. Larsson, momenteel is voorzitter van Lindorff benoemd tot nieuwe voorzitter van de gecombineerde organisatie. Per is de voormalige CEO van OMX, Dubai International Financial Exchange en Borse Dubai, evenals voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de beurs van Stockholm en bestuurslid van Helsinki Exchanges. De transactie zal naar verwachting binnen de komende 10 werkdagen sluiten. Lindorff wordt geconsolideerd in de jaarrekening van Intrum Justitia vanaf eind juni 2017.

 

Over Lindorff

 

Opgericht in 1898, nu Europa’s leidende leverancier van full-service credit management diensten. Dit van debt collection tot debt purchase als ook diensten omtrent facturatie en betaling. Lindorff heeft 4.400 medewerkers in 12 landen. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. In 2016 genereerde Lindorff EUR 647 miljoen in net revenue (2015: EUR 534 miljoen). De eigenaar van (de meerderheid van) Lindorff is Nordic Capital Fund VIII.www.lindorff.com

 

Over Intrum Justitia:

 

Intrum Justitia biedt een breed scala diensten aan zoals het aanschaffen van vorderingen die zij ontwerpen om de cashflow van klanten en de winstgevendheid op de lange termijn te verbeteren. Intrum Justitia is opgericht in 1923 en heeft 4200 medewerkers in 21 markten. De omzet in 2016 bedroeg 6.1 miljard Zweedse Kronen. Intrum Justitia staat beursgenoteerd op de Zweedse Nasdaq Stockholm sinds 2002. Meer informatie vindt u op www.intrum.nl.

 

Over Nordic Capital:

 

Nordic Capital private equity fondsen hebben geïnvesteerd in Mid-market bedrijven in voornamelijk de Nordic regio’s sinds 1989. Door toegewijde eigenaren te zijn en door gericht te zijn op strategische ontwikkelingen en operationele verbeteringen creëert Nordic Capital meerwaarde in haar investeringen. Nordic Capital investeert in bedrijven uit Noord Europa en doet internationaal geselecteerde beleggingsmogelijkheden. Het meest recente fonds van Nordic Capital is het Nordic Fund VIII met een toegezegd kapitaal van 3.5 miljard euro, wat hoofdzakelijk afkomstig is van internationale intentionele investeerders zoals pensioenfondsen. Nordic Capital Funds is gevestigd in Jersey, Channel Islands en worden geadviseerd door de NC Advisory entiteiten in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Germany en Groot Brittannië. Meer informatie over Nordic Capital is te vinden op www.nordiccapital.com.