Op donderdag 7 november 2019 vond in het NBC te Nieuwegein de vijftiende editie van Credit Expo plaats, Nederlands grootste kennis- en netwerkevenement voor de Credit Management sector. Credit Expo had dit jubileumjaar “Credit Management & Digitale Transformatie” als centraal thema.

Sfeerimpressie Credit Expo 2019

Met ruim 1.000 bezoekers en een uitstekende sfeer mogen we de Credit Expo wederom als geslaagd beschouwen. De beursvloer was met 42 standhouders goed bezet. Voor de bezoekers was er dan ook veel te beleven en te kiezen: naast een bezoek aan de stands was er ook een uitgebreid programma van expertsessies en productpresentaties. Ook vond de traditionele uitreiking van de VVCM Credit Management Innovation Award 2019 plaats.

Dagvoorzitter Jan Heinen heette de bezoekers van harte welkom en liet Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist, de aftrap doen. Het begin van een prachtige dag!  Een grotere beursvloer met een ruim podium maakte dat zowel de standhouders als de bezoekers goed te spreken waren over het event. Zes zalen waren beschikbaar voor ruim 30 casepresentaties, expertsessies en productpresentaties. Vrijwel alle sessies trokken veel bezoekers en niet zelden moesten mensen staan om een presentatie te kunnen bijwonen. Mensen die de Credit Expo al vaker hadden bezocht, konden vaststellen dat de diversiteit behoorlijk was toegenomen.

In de sessies kwamen een keur van onderwerpen aan de orde. Veel bezoekers hoorden hoe Richard van Hooijdonk hen de toekomst van finance duidelijk maakte. Betalen met een onderhuidse chip in je hand maar ook met diezelfde chip je centrale verwarming aanzetten. Anderen volgden een boeiend college over disruptie binnen Credit Management van prof. mr. dr. Jan Adriaanse, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden,  of  verzamelden Permanente Educatie-punten bij drs. Jean Gieskens, hoofddocent van de VVCM-opleidingen. Prof. dr. Victor Lamme, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, maakte duidelijk hoe je op de juiste knoppen in het brein van een klant kunt drukken. Steven van Belleghem nam de vele aanwezigen mee  hoe nieuwe technieken van invloed zullen zijn op de klantervaring (customer journey) en klantrelaties en – uiteraard – de werkzaamheden van de credit manager.  Slechts een paar van de vele keuzemogelijkheden om de kennis van credit managers te vergroten.

Fotoverslag

Een uitgebreid fotoverslag kunt u vinden op de Facebookpagina van Credit Expo. De presentaties worden niet online beschikbaar gesteld. Indien u een specifieke presentatie wilt ontvangen van een sessie die u hebt bijgewoond, dan kunt u een e-mail sturen naar info@creditexpo.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

VVCM Credit Management Innovation Award 2019

Voor de VVCM Credit Management Innovation Award 2019 waren zes praktijkcases ingezonden. Uit die aanmeldingen heeft de onafhankelijke jury, bestaande uit Jean Gieskens (Hoofddocent VVCM Opleidingen), Cees Jansen (Voorzitter van de VVCM), Casper Sonnega (VVCM Credit Manager van het Jaar 2016), Rody Heijstek (CEO van Mail to Pay, de winnaar van vorig jaar) en Martin van der Hoek (erelid en voormalig Voorzitter van de VVCM) drie innovatieprojecten, die hebben geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop Credit Management plaatsvindt. De jury toetste de projecten op innovatie,  operationeel zijn en op hun bijdrage aan het vakgebied Credit Management. Dit jaar waren Syncasso, GGN en Signicat genomineerd voor de VVCM Credit Management Innovation Award.

Fraaie pitches van vijftien minuten gevolgd door vragen en antwoorden droegen bij aan het oordeel van de jury onder leiding van Martin van der Hoek, die aan het eind van de middag de winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2019  bekend maakte. Signicat won de felbegeerde prijs. Ook namens de organisatie van Credit Expo van harte gefeliciteerd!

VVCM Credit Manager van het Jaar 2019

Het aantal inzendingen om in aanmerking te komen voor de VVCM Credit Manager van het Jaar 2019 prijs en de korte termijn van inzending vóór de Credit Expo maakten het niet goed mogelijk om de prijs tijdens de Credit Expo uit te reiken. De inzendtermijn wordt verlengd en de jury hoopt de winnaar bekend te maken tijdens de Algemene Leden Vergadering van de VVCM op donderdag 12 december 2019 in Utrecht.

Credit Expo 2020 – Skills for the digital age

Na de prijsuitreikingen werd de 15 editie van  Credit Expo afgesloten met de bekende netwerkborrel. Het zit er helaas weer op, maar het goede nieuws is dat we alvast kunnen uitkijken naar de volgende Credit Expo op donderdag 5 november 2020 in het NBC te Nieuwegein met als thema “Skills for the digital age”. Subthema’s als klantcommunicatie, tone of voice, klantrelatiemanagement en uiteraard digitale technieken zullen tijdens de Credit Expo 2020 uitgebreid aan bod komen. Bent u werkzaam als Credit of Finance Manager, zet de datum dan alvast in uw agenda!

Bron: VVCM / Credit Expo

Gerelateerd nieuws:

Credit Expo: “Signicat wint VVCM Credit Management Innovation Award 2019